Hrvatska gori

POČAST MAJSTORIMA Doček reprezentacije na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu, Plenković pozvao poslodavce da puste svoje radnike

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Vatrene će na Trgu pjesmom dočekati »Zaprešić Boysi«, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice »Moja domovina» uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona



ZAGREB Brojni građani očekuju su u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića na dočeku Hrvatske nogometne reprezentacije koja je ostvarila povijesni uspjeh plasmanom u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, za što će ih potom na Pantovčaku odlikovati predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve ljubitelje nogometa da Vatrene dočekaju te glasnim navijanjem pozdrave i na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke dr. Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića, a prema programu poslanom iz njegova Ureda dolazak reprezentacije u zračnu luku očekuje se u 14 sati, a na Trg bana Jelačića oko 14.30 sati.


Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica – Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.




Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.


Vatrene će na Trgu pjesmom dočekati »Zaprešić Boysi«, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice »Moja domovina» uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona.


Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez, a redatelj je Krešo Dolenčić.


Prema najavi iz Ureda predsjednice, Grabar-Kitarović na Pantovčaku će u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske izborniku, igračima i članovima stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza uz prigodno obraćanje.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je pozvao sve poslodavce koji to mogu da svojim zaposlenicima omoguće da u ponedjeljak sudjeluju u dočeku nogometne reprezentacije koja je ušla u finale Svjetskoga nogometnog prvenstva.


»Ovaj fantastičan uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije i činjenica da smo u finalu Svjetskog prvenstva je jedan uspjeh koji je globalno primjećen i ogromna je promocija za zemlju, hrvatski sport, hrvatski nogomet. Još jednom zahvaljujem našim nogometašima, izborniku Daliću, vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza na svemu što su nam priuštili ovih proteklih mjesec dana.


I čini mi se da bi bilo sjajno, i ovim putem želim apelirati na poslodavce, budući da znamo da se priprema veličanstven doček reprezentacije ovdje u Zagrebu u ponedjeljak, da svi oni koji to mogu omoguće svojim zaposlenicima da sudjeluju u tom dočeku i da u što većem broju pozdrave naše Vatrene. I nadamo se, naravno, nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu«, poruka je premijera objavljena na twitteru Vlade RH.


Hrvatska u finalu SP-a u Moskvi igra protiv Francuske, a početak utakmice je u 17 sati u nedjelju.