Na satu informatike

Otac pulskog srednjoškolca: Moj sin nije manijak, sve što je učinio s curom bilo je obostrano

Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

U svemu što se događalo svjesno je sudjelovala zajedno s mojim sinom. Oboje na neki način trebaju biti kažnjeni, jer takvo ponašanje na satu je za svaku osudu, kaže otac



PULA “Našeg su sina svi su unaprijed osudili. Na školskim hodnicima on je silovatelj, nekakav seksualni manijak. Nitko nije pitao kako se on osjeća i kako će njega ovo obilježiti. Sve što se dogodilo na satu informatike između mog sina i jedne učenice bilo je obostrano. Oni su se svojevoljno dodirivali i nije bilo nikakve prisile”, tvrdi roditelj učenika drugog razreda Medicinske škole kojeg se optužuje za seksualno uznemiravanje. 


Učenika je škola najprije planirala privremeno udaljiti s nastave. Kasnije su čak donijeli odluku o njegovom izbacivanju, da bi na kraju sve povukli. U cijeli se slučaj uključili su se policija i Državno odvjetništvo. Profesoru informatike na čijem se satu dogodilo navodno seksualno uznemiravanje prijeti otkaz, a Školski odbor već je smijenio dosadašnju ravnateljicu Gordanu Ćoso, te za v.d. ravnateljice imenovao Sanju Benazić-Kliba. 


Obostrani “grijeh” 


Otac prepričava da se sve dogodilo 17. listopada na satu informatike. 




– Oni su se počeli dodirivati po koljenima, a nakon toga moj sin je učenicu želio dodirnuti po spolovilu, no ona mu je rekla da ima menstruaciju. Potom joj je uz njeno dopuštenje stavio ruku ispod majice i dodirivao joj grudi. U isto vrijeme ona je njega dodirivala po spolnom organu. Tu nije bilo nikakve prisile, učenica se nije bunila, niti se za pomoć obratila profesoru. U svemu što se događalo svjesno je sudjelovala zajedno s mojim sinom. Oboje na neki način trebaju biti kažnjeni, jer takvo ponašanje na satu je za svaku osudu. No, prozivati i osuđivati mog sina za seksualno uznemiravanje, što je škola napravila bez da pričeka rezultate istrage nadležnih službi, krajnje je neprihvatljivo, kaže roditelj, tvrdeći da škola treba štititi djecu, a njegovo dijete nitko nije zaštitio. 


Slali na Snapchat


U razgovor se uključio i “osumnjičeni” 16-godišnji učenik. Rekao nam je da se sve događalo na satu informatike te da mu se čini da profesor nije ništa vidio. 


– Sve se događalo u prekidima tijekom cijelog školskog sata. Pristala je da joj dam “ljubavni ugriz” i to je fotografirala i slala na Snapchat.


Slikala je i dok sam joj držao ruku na koljenu. Slikali smo se i oboje. Profesor je sjedio i pričao s učenikom koji je još bio u razredu, čitao je nešto. U jednom trenutku je ušla i ravnateljica, a učenica se nikome nije požalila. Da sam ju povrijedio, sigurno bi reagirala i rekla ravnateljici, ali ona to nije učinila, kaže učenik.