Megadoze vitamina C

Osudili Pernarovu čudotvornu medicinu: “Što ako netko doista povjeruje u te manipulacije?”

Hina

Foto Darko Jelinek, Vedran Karuza, Screenshot Facebook

Foto Darko Jelinek, Vedran Karuza, Screenshot Facebook

Ivan Pernar posjeduje izuzetne moći manipuliranja činjenicama te postoji mogućnost da netko uistinu njegove ‘savjete’ uzme zdravo za gotovo i ne potraži stručnu pomoć, napisao je Vukušić



ZAGREB, 8. siječnja 2019. (Hina) – Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je u utorak kako su neprimjerene i za osudu objave na facebooku zastupnika Živog zida Ivana Pernara u kojima dijeli zdravstvene savjete, pa tako tvrdi da je za liječenje gripe dovoljno uzimanje veće količine C vitamina, a umjesto lijekova za depresiju dovoljna je šetnja šumom.


»Uistinu je neuobičajeno, prilično ozbiljno i neprimjereno. I nešto što je u najmanju ruku čudnovato i za osudu«, rekao je Kujundžić o Pernarovu »izletu« među liječnike.


Složio se da je riječ o nadriliječništvu, koje je i zakonom zabranjeno, rekavši: »Tako je, tim više što to govori netko iz institucije koja se zove Hrvatski sabor«.




Pernarovo dijeljenje medicinskih savjeta potaknulo je i psihijatra Hermana Vukušića da uputi pismo ministru Kujundžiću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i predsjedniku Hrvatske liječničke komore Krešimiru Luetićua i zatraži da poduzmu mjere protiv Pernara.


»Ivan Pernar posjeduje izuzetne moći manipuliranja činjenicama te postoji mogućnost da netko uistinu njegove ‘savjete’ uzme zdravo za gotovo i ne potraži stručnu pomoć«, napisao je Vukušić.