Prognoza

Opet će biti prilično toplo. Pročitajte što meteorolozi najavljuju za ovaj tjedan

P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



Danas će diljem zemlje biti umjereno do pretežno oblačno. Povremeno kiša, ujutro i prijepodne uglavnom na Jadranu i u zapadnim područjima unutrašnjosti, a poslijepodne i navečer u Dalmaciji, Lici te Slavoniji i Baranji. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 12 i 17 °C.


Tjedan pred nama obilježit će promjenjivo vrijeme, ali i iznadprosječne temperature za ovo doba godine. Kiše će biti uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, ponajviše u ponedjeljak i četvrtak, te za vikend, kada je vrlo velika vjerojatnost pada temperature i snijega u gorju.


U utorak prijepodne na kopnu još rijetko slaba kiša, ponegdje vjerojatno i magla, zatim uglavnom suho i djelomice sunčano. U četvrtak prolazno naoblačenje uz većinom malo kiše, a više će vjerojatno pasti u subotu, kada će u gorju biti i snijega. Vjetar u srijedu u početku umjeren sjeverni, zatim ponovno južni i jugozadni, u subotu opet sjeverni, uz pad temperature. Do tada, piše HRT, iznadprosječno toplo, ujutro samo rijetko uz mogućnost slabog mraza.




Na Jadranu će u prvom dijelu utorka mjestimice biti kiše, a zatim će se razvedravati. U srijedu će prevladavati sunčano, a u četvrtak ponovno oblačnije, uz malo kiše. Obilnija vjerojatno u subotu. Izmjenjivat će se sjeverozapadnjak i jugo, u srijedu ponedje i jaka bura, a najvjetrovitije će vjerojatno biti u subotu. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.


U Rijeci će danas biti malo kiše, dok bi do petka navečer trebalo biti stabilno s čestim sunčanim razdobljima. Novih padalina bit će u petak navečer i tijekom subote, dok meteorolozi za nedjelju opet prognoziraju sunčano vrijeme. Temperature će ići do 13 stupnjeva.