Nasukavanje

OTKAZALE MU KOMANDE? Katamaran udario u lukobran zadarske luke, dvoje ozlijeđenih

P. N.

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Posada je u mukotrpnom manevru uspjela zaštititi katamaran od mogućeg udara u gradski most te od ozljeda još veći broj ljudi, a prije samog nasukavanja uspjeli su zaobići i jahte na vezu na Đigi



Jadrolinijin katamaran „Novalja“ koji plovi na liniji otoci Ist – Molat – Zadar nasukao se jutros oko 7.30 na lukobranu  gradske luke (Đigi). Kako doznaje Zadarski list, u katamaranu je prilikom nesreće bilo 20-ak putnika i članova posade. Dvije osobe su ozlijeđene te vozilom Hitne medicinske pomoći prebačene u OB Zadar.


Do nasukavanja je navodno došlo zbog otkazivanja komandi na katamaranu. Naime, katamaran je jutros uplovio u gradsku luku kada je kapetan zamijetio otkazivanje komandi te je manevrom pokušao istog okrenuti prema otvorenom moru kako ne bi udario u gradski most.


Posada je u mukotrpnom manevru uspjela zaštititi katamaran od mogućeg udara u gradski most te od ozljeda još veći broj ljudi, a prije samog nasukavanja uspjeli su zaobići i jahte na vezu na Đigi, no na nesreću na kraju se ipak nasukao na obalu.




„Novalji“ je u nasukavanju, kako doznaje Zadarski, oštećen donji dio pramca.