Ljudska prava

Na splitskoj Povorci ponosa sve je iznenadio muškarac u dresu Crvene zvezde, evo što je rekao

P. N.

Foto screenshot N1

Foto screenshot N1



Na Povorci ponosa koja se danas održava u Splitu pojavio se muškarac u dresu Crvene zvezde na kojem piše Aleksandro Kralj. Reporter Hari Kočić upitao ga je zašto se pojavio upravo u tom dresu, javlja N1.


“Maloprije mi je prišao policajac i pitao me zašto sam došao ovdje provocirati s ovom majicom. Ja sam mu rekao da ovaj skup ovdje nije pitanje jedne male zajednice, homoseksualne zajednice. Ovo je problem svih ljudi, ovdje se radi o ljudskim pravima.


Svi mi u hrvatskom društvu, bez obzira gdje tko bio je u nekom aspektu svog života pripadnik manjine. Pripadnici manjine su u bilo kojem pogledu, evo ja kao invalid sam ugrožen jer imam problema u svakodnevnom životu. Tako sam isto došao s ovom majicom da izrazim solidarnost prema mladom sportašu kojem su huligani splitski potjerali u more.




Zašto? Samo zato što je imao njegovu majicu. E, onda sam ja rekao, ja ću doći u Split, odnosno živim u Splitu i želim pokazati da se ne bojim. Jer tako građani trebaju se ponašati. Trebaju pomoći ljudima u nevolji koji su napadnuti, kao i ovi sad nedavno na Braču. Zašto? Split mora biti i ostati otvoreni grad. Mi živimo od toga, od turizma”, kazao je muškarac.