Nevrijeme

Munja zapalila jedno stablo u Pazinu, drugo otkinula, pala ekstremna kiša

P. N.

Foto Istramet / Facebook

Foto Istramet / Facebook

Kako je Istrametu javio Sandi Blagonić koji je svjedočio silovitoj moći prirode, na Stanciji Pataj munja je otkinula jedno stablo, a zapalila drugo! Stablo je nastavilo gorjeti usprkos silovitoj kiši koja se sručila na Pazin



Silovito nevrijeme pogodilo je danas središnju Istru. Pala je obilna kiša, a zabilježeno je više tisuća udara munja, javlja Istramet.


Uz dio Buzeštine, najsilovitije nevrijeme pogodilo je Pazin gdje je u kratkom vremenskom roku palo čak 64 mm kiše, javlaj Istramet. Na prometnicama su nastale bujice, a otežano se prometovalo i istarskim Ipsilonom na tom dijelu.


Kako je Istrametu javio Sandi Blagonić koji je svjedočio silovitoj moći prirode, na Stanciji Pataj munja je otkinula jedno stablo, a zapalila drugo! Stablo je nastavilo gorjeti usprkos silovitoj kiši koja se sručila na Pazin.





Osim u Pazinu, obilna kiša pala je i na Buzeštini gdje su nabujali potoci. Postaja Sveti Ivan zabilježila je čak 71 mm kiše, od čega je glavnina pala u samo 10-ak minuta.


Kako je Istrametu javio Alen Gržinić, potok ispod Draguća naglo je nabujao, a u ovom dijelu godine uglavnom je suh.



Obilnu kišu zabilježila je i Istrametova postaja u Ročkom Polju gdje je u kratkom vremenskom roku palo 40 mm kiše.


Grmljavinski sustav bio je vrlo statičan, a kako je poslijepodne odmicalo postupno je slabio i odmicao na jugoistok. Na Labinštinu je tako došao u oslabljenom obliku, stoga se izmjerene količine na tom dijelu Istre kreću između 1 i 5 mm.