Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
6. prosinca 2019.
Uoči sastanka

Mrsić ostaje kod kandidature za predsjednika: Vrh SDP-a traži sankcije, konačna odluka u petak

Želi otvoren i demokratski SDP – Mirando Mrsić / arhiva NL
Želi otvoren i demokratski SDP – Mirando Mrsić / arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 4. siječanj 2018. u 23:34 2018-01-04T23:34:52+01:00

Mrsić pak za naš list kaže da takav SDP koji guši slobodu govora i ne dozvoljava članovima vlastite stavove, čime se stranka samo jača, nije njegov SDP.

Predsjedništvo SDP-a sastat će se u petak i raspraviti stanje s lošim rejtingom, te situaciju u stranci u Splitu i Vukovaru, kao i ostale aktualne teme te obaviti pripreme za team building koji će se održati tjedan dana nakon toga u Ogulinu.

No, u redovima čelnika stranke počelo se spominjati i da bi zastupnike koji su javno iznosili kritike na račun Iblera ovoga puta trebalo najoštrije sankcionirati. Prvo se u tom smislu oglasio član Predsjedništva Domagoj Hajduković koji je na društvenim mrežama pozvao da se o stranačkim stvarima raspravlja »unutar kuće«, potom je drugi član Predsjedništva Ivo Jelušić otvoreno u medijima kritizirao Miranda Mrsića, koji je dan ranije članovima SDP-a uputio otvoreno pismo i pozvao na reset stranke. To je shvaćeno kao »topnička priprema« za ono o čemu se jučer počelo naveliko spekulirati, a to je da bi na sjednici u petak neki od članova Predsjedništva mogli zatražiti čak i isključenje Miranda Mrsića iz stranke. Kako navodi T-portal, jedan od članova Predsjedništva neslužbeno je izjavio: »Mrsić izaziva da ga se izbaci iz stranke. S obzirom na to da je dobio opomenu, smatram da Predsjedništvo mora to staviti na dnevni red. Ovaj njegov istup bio je planiran i neki razlog stoji iza toga«.

Mrsić pak za naš list kaže da takav SDP koji guši slobodu govora i ne dozvoljava članovima vlastite stavove, čime se stranka samo jača, nije njegov SDP.

– Moj je cilj SDP učiniti boljim, vratiti povjerenje građana i povećati rejting SDP-a kao stranke demokracije koja njeguje slobodu govora. Moj je cilj SDP u kojem odlučuju članovi, a ne samo usko rukovodstvo – rekao nam je Mrsić. On nam je potvrdio da ostaje kod svoje kandidature za predsjednika SDP-a, kad god bili izbori u stranci i neovisno o tome tko će tada biti kandidati, pa bio to i netko iz anti-bernardićevske struje.

– Što više kandidata, to bolje. Ja imam svoju viziju SDP-a i na tome ću raditi, i svi moji istupi idu isključivo u smjeru jačanja otvorenog i demokratskog SDP-a, kaže Mirando Mrsić.

Ipak, u slučaju da on doista bude isključen iz stranke, u dijelu kluba zastupnika spominje se opcija da bi tada barem 15-ak zastupnika bilo spremno napustiti klub SDP-a i početi djelovati kao nezavisni u Saboru. Idući dani bit će u tom smislu presudni za socijaldemokrate, od kojih mnogi komentiraju da je Davor Bernardić namjerno team building sazvao za vikend dok još traju školski praznici i dok su svi na skijanju, baš kako bi na sastanak došlo što manje njegovih unutarstranačkih suparnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.