Pitanje

Mrsić: ‘Zašto predsjednica ne vjeruje javnom zdravstvu, nego ide u privatne klinike?’

P. N.



Saborski zastupnik Mirando Mrsić reagirao je na otkriće da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bila na pregedu u privatnoj klinici u Sv. Nedjelji.


– Prevencija je važna i premalo žena se odaziva na mamografiju. Tu je predsjednica Republike u pravu, ali predsjednica je umjesto u neku od naših bolnica za preventivni pregled izabrala privatnu poliklinika. Postavlja se pitanje, zašto nije koristila usluge javnog zdravstva, tko je platio pregled i koju poruku predsjednica šalje građanima? Vi koji imate novaca ili poziciju kao ja, liječit ćemo po privatnim klinikama dok ste vi drugi osuđeni na beskonačne liste čekanja. Zašto predsjednica ne vjeruje javnim zdravstvenim ustanovama, napisao je Mrsić na svojem Facebook profilu.


“Nažalost, imam neke genetske predispozicije. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma, tako da ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović objašnjavajući zašto je bila na pregledu u privatnoj klinici Radiochirurgia Zagreb u Sv. Nedelji. Ta je Klinika specijalizirana za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom i radiokirurgijom. Objasnila je da redovito ide na godišnje preventivne preglede kao što to zastupa u javnosti.