Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
21. siječnja 2020.
Dražen Bošnjaković

Ministar pravosuđa otkrio kada bi Ivica Todorić mogao biti izručen Hrvatskoj

Dražen Bošnjaković, Ivica Todorić / Foto: Novi list, REUTERS
Dražen Bošnjaković, Ivica Todorić / Foto: Novi list, REUTERS
Autor:
Objavljeno: 10. travanj 2018. u 16:02 2018-04-10T16:02:51+02:00

Odgovarajući na novinarska pitanja Bošnjaković je kazao da Todorićevi argumenti kako se protiv njega provodi politički progon nisu utemeljeni te da će se to i dokazati pred sudom

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je u utorak ispred sjedišta Vlade na Markovu trgu da bi izručenje osnivača Agrokora Ivice Todorića Hrvatskoj moglo potrajati nekoliko mjeseci te da Todorićevi argumenti kojim se brani pred sudom nisu utemeljeni.

»Ovisno kakvo će sud tamo imati stajalište, možda nekoliko mjeseci, ne mislim da će godinu«, kazao je Bošnjaković upitan koliko može trajati Todorićevo izručenje.

Odgovarajući na novinarska pitanja Bošnjaković je kazao da Todorićevi argumenti kako se protiv njega provodi politički progon nisu utemeljeni te da će se to i dokazati pred sudom.

Pred Westiminsterskim sudom u utorak je u Londonu, na ročištu o hrvatskom zahtevu za Todorićevim izručenjem, saslušano dvoje svjedoka među kojima i Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Todorićeva obrana kroz njezino svjedočenje nastoji pokazati da državno odvjetništvo još nema dovoljno čvrstih dokaza za potvrđivanje optužnice te da bi Todorić, u slučaju izručenja, mogao u zatvoru čekati na presudu do tri i pol godine i da ne bi mogao platiti jamčevinu za obranu sa slobode jer mu je sva imovina zamrznuta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.