Predsjednički kandidat

Milanović o politici povećanja plaća: Izuzetno cijenim hrvatsku policiju, ali oni ne bi trebali prioritetni za veće plaće

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

"Da ne bi bilo nimalo dvojbe: izuzetno cijenim hrvatsku policiju koja obavlja odgovoran i zahtjevan posao. Kao predsjednik Vlade RH uvjerio sam se da su hrvatske policajke i policajci uvijek ulagali maksimalan trud pri izvršavanju svoje dužnosti te tako stvarali uvjete za siguran i miran život svih građana Hrvatske."



Predsjednički kandidat, bivši premijer Zoran Milanović na svom službenom Facebook profilu objavio je da bi prije policajaca, veće plaće Vlada trebala dati medicinskim sestrama, učiteljima i profesorima. To ne isključuje, podvukao je, i povećanje plaća policiji, “čim to bude moguće”. Međutim, smatra Milanović, kad se plaće ne mogu povećati svima, policajci ne bi trebali biti ispred zdravstvenih radnika i ljudi koji u školama podučavaju djecu.


Evo što je na ovu temu imao za reći predsjednički kandidat Milanović:


“Da ne bi bilo nimalo dvojbe: izuzetno cijenim hrvatsku policiju koja obavlja odgovoran i zahtjevan posao. Kao predsjednik Vlade RH uvjerio sam se da su hrvatske policajke i policajci uvijek ulagali maksimalan trud pri izvršavanju svoje dužnosti te tako stvarali uvjete za siguran i miran život svih građana Hrvatske. Posebno ističem veliki doprinos hrvatske policije tijekom izbjegličke krize kada je dokazala ne samo vrhunsku spremnost i sposobnost da brzo i profesionalno reagira u teškim situacijama, već je pokazala i svoju humanost, što je služilo na čast cijeloj zemlji. Kao što nemam dvojbi o važnosti i odgovornosti policijskog posla, slažem se da hrvatska policija zaslužuje i bolje uvjete rada i veće plaće. Međutim, kao što sam već rekao: voditi zemlju znači imati stav i donositi odluke koje se ne sviđaju svakome. U situaciji kada se plaće ne mogu povećati svima, stava sam da prioritet trebaju imati medicinske sestre, učitelji i profesori što ne isključuje, ponavljam, povećanje plaća i policiji čim bude moguće. Normalno je da drugi mogu imati i drugačiji stav o prioritetima, jer su to pitanja koja utječu na budućnost Hrvatske.”