Predsjednički kandidat

Milanović: Plenković je potpuno sluđen, a Kolinda je pupčano povezana s HDZ-om

Portal Novilist.hr

Foto Facebook Zoran Milanović

Foto Facebook Zoran Milanović



Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović ocijenio je da su premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iracionalni prema prosvjetarima. Danas boravi u u Virovitičko-podravskoj županiji, a uz Viroviticu posjetit će građane u Slatini i Pitomači.


Na druženju s građanima u Virovitici Zoran Milanović istaknuo je kako mu je cilj normalna Hrvatska, iskorjenjivanje svih oblika nasilja i korupcije, među ostalim osvrnuo se na nestanak 17 milijuna kuna iz virovitičke gradske blagajne te prozvao nadležne službe zbog spore istrage, prenosi HRT.


Što znači da je štrajk otišao predaleko?


Dotaknuo se i teme štrajka prosvjetnih djelatnika te prekida nastave istaknuvši kako su Vlada s premijerom na čelu i Predsjednica Republike iracionalni prema prosvjetarima.




“Što znači da je štrajk otišao predaleko? Imamo s jedne strane potpuno sluđenog premijera koji vodi privatni rat, umjesto da kad ga se suoči s činjenicom da je podizao koeficijente i drugima. Ponavljam, moja Vlada nije podizala koeficijente nikome zato što nas je HDZ dočekao onako kako će ostaviti virovitičku blagajnu – praznom.


Nije bilo novca za podizanje koeficijenata, a ako je nekomu učinjena nekakva manja nepravda, a ovdje se radi o manjoj nepravdi prema učiteljima, i ona se dala korigirati. Zašto premijer tvrdoglavo odbija to napraviti, zašto predsjednica ne kaže da je to nešto što treba napraviti”, rekao je Milanović.


Nije se zaustavio na tome, već se na Facebooku oglasio o optužbi Kolinde Grabar-Kitarović da je upravo njegova Vlada kriva za probleme s koeficijentima za plaće prosvjetara.


“Današnje je stanje posljedica štetne politike Vlade Zorana Milanovića koja je dva puta smanjila koeficijente nastavnicima”, poručila je sinoć Grabar-Kitarović.


Kolinda je pupčano vezana s HDZ-om


Evo što je Milanović imao za reći o tome:


“Predsjednicu nije nitko ni vidio ni čuo jer ona bježi od kampanje i to će raditi do kraja. Zašto predsjednica Republike ne kaže da treba povećati koeficijente? Zato što je pupčano povezana s HDZ-om i ne smije otvoriti usta protivno njihovoj politici. Štrajk je otišao predaleko samo sa stajališta interesa djece, a jedini krivac za to su Plenković, HDZ i Kolinda Grabar-Kitarović koja daje podršku Vladi. Po njoj Vlada radi dobro i ovo što gledamo je slizavanje s Plenkovićevom Vladom”, napisao je Milanović na Facebooku.



Sve je to ista ekipa, smatra Milanović.


“Ovi prosvjedi nemaju veze s mojom Vladom. Plenkovićeva Vlada je 7 ili 8 puta mijenjala povećavala koeficijente za odabrane skupine koje su im u tom trenutku bile dobre, korisne. Ovo sada je isključivo Plenkovićeva poruka učiteljima: ‘Vi niste bitni, mi o vama ne ovisimo. Onima koji su nam bitni, njima smo odavno povećali koeficijente.’ To je poruka koju učiteljima i nastavnicima šalje Plenković, napisao je na Facebooku Milanović.