Šest plus šest

Martina Dalić podnijela zahtjev za ostvarivanjem naknade: U godinu dana platit ćemo joj još 166 tisuća kuna

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Martina Dalić, objavljeno je, podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika. Prema zakonu, bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić nije dopušteno zapošljavanje u bilo kojoj privatnoj tvrtki na poziciji u upravama u roku godinu dana



ZAGREB Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, dva tjedna nakon ostavke, podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika.


Informacija je objavljena u Dnevniku Nove TV, kojem je, kako su naveli, to potvrđeno iz Vlade. Dalić je iskoristila svoje zakonsko pravo te će šest mjeseci primati punu, a šest mjeseci pola plaće koju je imala na dužnostima koje je obnašala.


Dalić će, kako je navedeno, sljedećih šest mjeseci primati mjesečno po 18.470 kuna, a potom, šest mjeseci 9.200 kuna. Znači da će ukupno primiti 166.020 kuna u godinu dana.




 Martina Dalić, objavljeno je, podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika. Prema zakonu, bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić nije dopušteno zapošljavanje u bilo kojoj privatnoj tvrtki na poziciji u upravama u roku godinu dana otkako je napustila Vladu.