Odgovor nezadovoljnicima

Luetić: Zahtjev za poništenjem izbora za vodstvo HLK-a je neutemeljen

Ljerka Bratonja Martinović

Foto  Filip Kos/PIXSELL

Foto Filip Kos/PIXSELL

Na kritike na novi sustav e-glasovanja, što je po njima išlo u prilog Luetiću, on odgovara kako je takav način glasovanja najsigurniji. Nisku izlaznost od samo četvrtine članstva koje je glasovalo ne smatra problemom jer je to, kaže, "druga najveća izlaznost u povijesti komore"



ZAGREB Zahtjev za poništenjem izbora za vodstvo Hrvatske liječničke komore što su ga podnijela četiri kandidata za šefa Komore, novoizabrani predsjednik HLK Krešimir Luetić smatra neutemeljenim te dodaje da je “članstvo na izborima jasno reklo što misli o njihovim programima”. 


Na kritike na novi sustav e-glasovanja, što je po njima išlo u prilog Luetiću, on odgovara kako je takav način glasovanja najsigurniji. Nisku izlaznost od samo četvrtine članstva koje je glasovalo ne smatra problemom jer je to, kaže, “druga najveća izlaznost u povijesti komore”. Veća je bila samo na prošlim izborima, oko 40 posto, a ranije se kretala oko 10 posto.


 -Žao mi je što kolege ne mogu prihvatiti rezultate izbora i što nanose štetu instituciji i nama liječnicima – veli Luetić. Nakon objave rezultata izbora za vodstvo HLK, teče rok za prigovor do sutra navečer, žalbe se rješavaju u roku od tri dana, a tada rezultati postaju konačni. 




Kao prve poteze u mandatu Luetić najavljuje borbu za donošenje Zakona o plaćama liječnika, a cilj mu je da o materijalnim pravima odlučuju sami liječnici.