Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Vatrena stihija

Lokaliziran požar kod Šibenika

Lokaliziran požar kod Šibenika
Lokaliziran požar kod Šibenika
Autor:
Objavljeno: 21. srpanj 2019. u 18:45 2019-07-21T18:45:00+02:00

NOVO 19.10 Požar koji je u nedjelju oko 16 sati planuo na lokaciji Dobri Dolac nedaleko Šibenika lokaliziran je u 18,20 sati, a zračne snage povukle su se s terena, doznaje se u Županijskom centru 112.

Opožareno je 10 hektara, a gorjela je trava, nisko raslinje i nešto borove šume. Požar je planuo nešto prije 16 sati, a na terenu su bila 33 vatrogasca i 13 vozila šibenske i vodičke javne vatrogasne postrojbe, šibenske državne interventne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac, Bilice i Zablaće.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su kanader i dva air tractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovala tijekom nedjelje popodne u akciji gašenja požara na području Dobri Dolac-Zaton kod Šibenika.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja do subote, 20. srpnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 12 požara i to sedam u Šibensko-kninskoj županiji te po jedan u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 10 protupožarnih izviđanja s avionima airtractor, a sveukupno su zračne snage ostvarile oko 65 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 1800 tona vode. U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 11 puta.

-----

Dva air tractora i kanader gase požar koji je nešto prije 16 sati planuo na lokaciji Dobri Dolac nedaleko Šibenika, a na terenu su i 33 vatrogasca, doznaje  se u nedjelju u Županijskom centru 112.

"Dojavu smo primili u 15,55 sati, a riječ je o lokaciji Dobri Dolac. Na teren su izašla 33 vatrogasaca. U pomoć su pozvane i zračne snage, a trenutno požar gase dva air tractora i kanader“ rekao je dežurni u Županijskom centru 112.

Na terenu su 33 vatrogasca  i 13 vozila iz šibenske i vodičke javne vatrogasne postrojbe, dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac, Bilice i Zablaće te iz šibenske državne interventne postrojbe.

Riječ je o području na kojem stalno izbijaju požari, a kako se doznaje s terena, gusti crni dim vidljiv je sa Šibenskog mosta i magistrale.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.