Ministar uprave

Kuščević je imao poprilično neobičan ekspoze o neupisanoj kući: “Nije mi ni malo neugodno”

Hina

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Foto: D. KOVAČEVIĆ

Što se tiče spomenute nekretnine na Braču, poručio je kako nije riječ o vili, već o kući u kojoj živi



Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu kako mu nije neugodno zbog propusta što je zaboravio kuću u Nerežišćima na Braču 11 godina unijeti u katastar te je izrazio žaljenje, ali je i naglasio kako kuću ne skriva jer ju je unio u imovinsku karticu, a podnio je i zahtjev za upis u katastar.


»Niti malo mi nije neugodno. Žao mi je da sam to zaboravio i propustio, ali ne radi se o skrivanju. Ta nekretnina nalazi se u imovinskoj kartici, vidi se na svim satelitskim snimkama, ne skrivam je«, rekao je ministar na upite novinara uoči sjednice Vlade.


Dodao je da za sve nekretnine ima građevinsku i uporabnu dozvolu, te da su sve nekretnine uredno i transparentno navedene u imovinskoj kartici od 2005. godine, kada je postao dužnosnik.




Što se tiče spomenute nekretnine na Braču, poručio je kako nije riječ o vili, već o kući u kojoj živi.


»Budući da je moja supruga nezaposlena, nije negdje uhljebljena, ona iz te kuće iseljava ljeti kako bi ostvarila svoj dodatni prihod«, rekao je Kuščević.


Na pitanje kakvu poruku šalje građanima kada on sam nije 11 godina upisao nekretninu u katastar, ministar Kuščević naglasio je kako šalje poruku da svi investitori moraju graditi kako je on gradio, s građevinskom dozvolom.


»Ishoditi građevinsku dozvolu, uporabnu dozvolu i nakon toga, evidentirati tu imovinu u katastar. To sam zaboravio napraviti i pokrenuo sam taj postupak«, dodao je.


Upitan ‘kakav je to grb s prvim bijelim poljem’ koji se može vidjeti u dnevnom boravku te kuće, prema slikama na stranici za iznajmljivanje Booking, odgovorio je da ima puno raznih umjetnina i suvenira »pa vjerojatno i taj grb«.


Što se tiče Zakona o sprječavanju sukoba interesa i zašto se po hitnom postupku ne donese izmjena da se riješi pitanje nadležnosti o tome tko odlučuje o izuzimanju predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novakoviće u predmetu poznatom kao ‘afera Hotmail’, istaknuo je da postoji još niz razloga koje je potrebno ubaciti u taj zakon.


»Mislim da je vrijeme da se i to sve skupa stiša, da čujemo pravno mišljenje i da to reguliramo«, rekao je Kuščević .