Ministar

Kuščević bez komentara: ”Sve je rekao načelnik Općine Nerežišća”

Hina



Ministar uprave Lovro Kuščević odbio je u subotu komentirati najavu HNS-a kako će tražiti njegovu smjenu poručivši tek da je “sve oko izmjena i dopuna prostornog plana Nerežišća rekao načelnik te općine”.


Član Predsjedništva HNS-a Stjepan Čuraj najavio je ranije u subotu kako će HNS tražiti hitan sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem te predložiti smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića, kojeg mediji zadnjih dana prozivaju zbog niza afera vezanih uz njegovo bogaćenje, preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču.


Kuščević koji je danas u Supetru gdje sudjeluje na proslavi Dana Grada i blagdana sv. Petra i Pavla na pitanje Hine o zahtjevima HNS-a odgovorio je tek čestitkom u povodu Dana Grada, dok je na izjave iz HNS-a ostao bez komentara.




“Sve oko izmjena i dopuna prostornog plana rekao je načelnik Općine Nerežišća, a ostale izjave ne želim komentirati”, poručio je Kuščević.


Naime, načelnik te općine Svemir Obilinović (HDZ) poručio je u petak da su sve promjene namjene zemljišta u toj općini napravljene isključivo u cilju njezina razvoja te usmjerenju prema turizmu kao strateškoj grani, odbacujući “negativno medijsko izvještavanje” da je Lovro Kuščević, dok je on bio načelnik, prenamjenom zemljišta pogodovao svojoj obitelji i omogućio joj veliku zaradu.


U subotu su zahtjeve HNS-a komentirali i drugi koalicijski partneri u Vladi. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor tako je poručio da iz Vlade trebaju otići i HDZ-ov ministar  Kuščević ali i HNS, dodajući međutim kako takvu odluku treba donijeti premijer Andrej Plenković.


Pupovac: Početkom tjedna zauzet ćemo stav


Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac bio je suzdržan u komentarima najavljujući kako će ta stranka početkom tjedna imati sastanak te će zauzeti službeni stav.


“Kakav će to biti stav ja to ne mogu sada reći. Sama činjenica da će se o toj temi razgovarati bi trebala biti dovoljna”, poručio je Pupovac Hini.


Koalicijski partneri iz stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića nisu danas odgovarali na pozive i SMS poruke.


Iz Vlade su na sve to tek kratko poručili: “Razgovarat ćemo na redovnom koalicijskom sastanku ovaj ili sljedeći tjedan. Ultimatumi ne dolaze u obzir, u konačnici odluku o svakom ministru u Vladi donosi premijer.”