Smrt dječaka

Kujundžić o odgovornosti liječnika iz Metkovića: ‘Povjerenstvo je reklo svoje’

P. N.

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



Nakon što je u četvrtak objavljeno da je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u liječenju devetogodišnjaka iz Metkovića, koji je nažalost preminuo u splitskom KBC-u, ministar Kujundžić za N1 je kazao da procedura u tom slučaju ide dalje.


Na pitanje novinarke tko je zakazao u sustavu liječenja devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića, s obzirom da iz nalaza inspekcije to nije vidljivo, Kujundžić je kratko odgovorio:


“Još jednom izražavam iskrenu sućut obitelji i moje žaljenje zbog smrti tog djeteta. Povjerenstvo je reklo svoje, ja mislim da se nema tu što dodati. Dalje ide procedura i to je sve što mogu reći.”




Podsjetimo, zdravstvena inspekcija koja u Metković i Split upućena zbog smrti 9-godišnjeg dječaka utvrdila je propuste u postupanju liječnika.


“Povjerenstvo također zaključuje da su 10.12.2018. godine nakon prepoznavanja kliničkog sindroma i životne ugroženosti bolesnika učinjeni propusti tijekom inicijalnog zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije kao i pripreme bolesnika za transport i provođenja istog u Klinički bolnički centar Split”, kaže se u priopćenju.