Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Ministar o haškoj odluci

Krstičević: Presuda ne izražava ni istinu ni pravdu

Snimio Nenad Reberšak
Snimio Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2017. u 19:50 2017-11-29T19:50:45+01:00

"Ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje. Ona ne izražava ni povijesnu istinu ni pravdu. Hrvatska vojska je oslobodila velik dio Bosne i Hercegovine i pružila pomoć i potporu Bosni i Hercegovini kad je bila suočena s velikosrpskom agresijom", rekao je Krstičević

ZAGREB Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u srijedu je ustvrdio kako je presuda Žalbenog vijeća neprihvatljiva te da ne izražava ni povijesnu istinu ni pravdu.

»Kao što je rekao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ova presuda je neprihvatljiva i izražavamo nezadovoljstvo i žaljenje. Ona ne izražava ni povijesnu istinu ni pravdu. Hrvatska vojska je oslobodila velik dio Bosne i Hercegovine i pružila pomoć i potporu Bosni i Hercegovini kad je bila suočena s velikosrpskom agresijom«, rekao je.

Naglasio je kako je vojno-redarstvenom operacijom 'Oluja' hrvatska vojska deblokirala Bihać, spasila tisuće života, spriječila zločin veći od Srebrenice i spasila obraz međunarodne zajednice.

»To je istina, za koju se vrijedi boriti na svim instancama i tome ćemo se kao Vlada posvetiti«, naglasio je Krstičević.

Krstičević je izrazio iskrenu sućut obitelji generala Slobodana Praljka.

»Isti dan kada se opraštamo s istinskim junakom Domovinskog rata Davorom Jovićem, saznajemo i za tragičnu sudbinu generala HV-a i HVO-a Slobodana Praljka. Slobodan Praljak tragično je okončao svoj život, uvjeren u jednu istinu«, rekao je Krstičević kojega je vijest o tragičnoj sudbini generala Praljka i presudi zatekla u Vrgorcu, na posljednjem ispraćaju preminulog bojnika Hrvatske vojske, junaka Domovinskog rata Davora Jovića.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.