U kombiju

Krijumčar ljudi ”pao” na Božić: Slovenac u prenatrpanom kombiju švercao 39 migranata, među kojima su bila i djeca

Hina

Policija je utvrdila da je Slovenac počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatsko kada je ilegalno prevozio ljude koji su se nezakonito nalazili u Hrvatskoj, kazala je Lolić



 Završena je večeras kriminalistička obrada nad Slovencem (26) koji je ujutro na Božić uhićen u Grljušićima kod Vrgorca, gdje je u master furgon kombiju krijumčario 39 državljana Iraka i Irana, doznaje se od Antonele Lolić iz splitske policije, a neslužbeno Hina ima informaciju da je u kombiju bilo žena i djece.


Policija je utvrdila da je Slovenac počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatsko kada je ilegalno prevozio ljude koji su se nezakonito nalazili u Hrvatskoj, kazala je Lolić.


»Osumnjičeni muškarac će tijekom večeri uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti priveden pritvorskom nadzorniku s obzirom na to da se u ovom slučaju radilo o Postaji granične policije Vrgorac. Strani državljani koji su se nezakonito nalazili Hrvatskoj bit će smješteni u Tranzitnom prihvatnom centru Trilj radi provođenja adekvatnih postupaka sukladno Zakonu o strancima«, izjavila je Lolić.


Cijeli slučaj je otkriven jutros u 6.15 sati nakon što su djelatnici Postaje granične policije posumnjali da se u kombiju slovenskih registarskih oznaka, marke Renault nalaze migranti, a nakon što su policajci kombi otvorili -imali su što vidjeti. U njemu su bili natrpani migranti među kojima su bile ranjive skupine – žene i maloljetna djeca.Za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora.