Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Sabor

Kolinda našla mjesto i u Paninijevom albumu sa sličicama nogometaša. Nalazi se u kadru uz - Modrića

Reuters / Panini
Reuters / Panini
Autor: ,
Objavljeno: 30. studeni 2018. u 11:43 2018-11-30T11:43:00+01:00

»Očito da je jedina uspješna vanjskopolitička aktivnost predsjednice navijanje, a svega ostalog što se uhvati ili osramoti HDZ, ili osramoti Hrvatsku. Jedino što diže rejting i jedino što je uspješno i jednodušno prihvaćeno od svih, a to je navijanje, vi joj ovim odbijanjem onemogućujete, ali nećete uspjeti. Ako nije ušla u proračun, ušla je u Paninijev album sličica zajedno s Lukom Modrićem«, istaknuo je Bauk

Nakon što je u saborskoj raspravi o amandmanima na državni proračun za 2019. u petak odbijen onaj SDP-ovog Arsena Bauka, koji je tražio da se Državnom uredu za sport uzme 20 tisuća kuna i preusmjeri na Ured predsjednice za novu stavku »Navijačke aktivnosti i rekviziti«, Klub SDP-a zatražio je stanku, a Bauk je Vladi ironično poručio: »Ništa vam nije sveto!«.

»Ništa vam nije sveto! 'Netko pokušava napraviti razdor između Vlade i mene', kaže predsjednica prije nekoliko dana, a sada vidimo i tko - Vlada. Ovo je svjesna opstrukcija političkog i vanjskopolitičkog rada predsjednice Republike«, poručio je Bauk, nezadovoljan 'odbijenicom' na njegov amandman.

U nogometnom srpnju, ustvrdio je, bilježi se veliki rast potpore Kolinde Grabar-Kitarović, a onda mjesec nakon toga, kaže, HDZ provocira predsjednicu, pa je nakon »marakeške avanture« izgubila četvrtinu birača koji joj daju anketnu potporu.

Bauk: Jedina uspješna vanjskopolitička aktivnost predsjednice je navijanje

»Očito da je jedina uspješna vanjskopolitička aktivnost predsjednice navijanje, a svega ostalog što se uhvati ili osramoti HDZ, ili osramoti Hrvatsku. Jedino što diže rejting i jedino što je uspješno i jednodušno prihvaćeno od svih, a to je navijanje, vi joj ovim odbijanjem onemogućujete, ali nećete uspjeti. Ako nije ušla u proračun, ušla je u Paninijev album sličica zajedno s Lukom Modrićem«, istaknuo je Bauk.

Hrvatska predsjednica vidi se, naime, na sličici Paninijevog albuma FIFA 365, gdje se nalazi Luka Modrić kao dobitnik Zlatne lopte na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

Sličica se već prodaje na eBayu i to zasad po cijeni od samo jednog eura.

modric

SDP-ovac Fred Matić je potom zatražio stanku zbog, kako je rekao, ozbiljnosti situacije.

»Mislio sam do zadnjeg trenutka da će Vlada pokazati razumijevanje, međutim ne. I to je udar, a ne ovo što je danas u medijima. Sljedeće godine tolika natjecanja, svjetska prvenstva, predizborna kampanja... Da li je nekom stalo? HDZ-u očito nije, nama jeste. To je očito podmetanje Vlade i udar na predsjednicu«, poručio je Matić.

Matić: Što će predsjednica raditi iduće godine?

Zapitao se što će predsjednica raditi iduće godine.

»Obišla je sve županije, šatora više nema, psa više nema, Putinu i Trumpu se popela na vrh glave i što će raditi? Glavni frend i donator nije u državi, mi se moramo koncentrirati jer ovo je preozbiljno da bi se prepustilo slučaju«, rekao je Matić.

Predsjedavajući Željko Reiner stanku je odobrio, ali i dodao kako »nije baš siguran je li takav pristup u političkom životu najoportuniji«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.