Ured za prava manjina

Koliko Vlada cijeni tradicijsku kulturu Roma? Točno 60.000 kuna

Hina

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Potpora se dodjeljuje se za nabavu tradicionalnih instrumenata, popravak postojećih, nabavu tradicionalnih romskih nošnji, opreme za dramse grupe te nabavu materijala za likovne radionice



ZAGREB Vladin Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina pozvao je udruge ili kulturno-umjetnička društva romske manjine da se do 6. prosinca prijave za dodjelu financijske potpore za programe koji čuvaju tradicijsku kulturu Roma.


Potpora ukupno iznosi 60 tisuća kuna, a dodjeljuje se za nabavu tradicionalnih instrumenata (do 15 tisuća kuna) i za popravak postojećih (do 10 tisuća), za nabavu tradicionalnih romskih nošnji (do 15 tisuća), opreme za dramske grupe (do 10 tisuća) te za nabavu materijala i pribora za likovne radionice (do pet tisuća kuna).


Pojedina udruga ili kulturno-umjetničko društvo može poslati samo jednu prijavu. Prijaviti se mogu samo udruge ili društva registrirana u Hrvatskoj najmanje 24 mjeseca, koja aktivno djeluju na očuvanju i promicanju tradicijske kulture Roma, te imaju najmanje 20 članova.




Ured ističe da se potpora ne dodjeljuje za nabavu tehničke opreme potrebne za nastupe (npr. mikrofoni, pojačala, zvučnici, novi netradicionalni instrumenti), kao ni za režijske troškove udruge ili društva, niti za hranu, piće, prijevoz i najam prostora za rad i nastupe.


Udruge ili kulturno-umjetnička društva podnose svoje prijedloge na propisanom obrascu koji se nalazi se na mrežnim stranicama Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na sljedećoj poveznici: https://ljudskaprava.gov.hr/.Posljednji dan javnog poziva je 6. prosinca ove godine.