Teške optužbe

Kolakušić optužio HDZ: ‘To je sve jedna velika obmana. Oni su podijelili potpise drugim kandidatima’

P. N.

Foto Patrik Macek / PIXSELL

Foto Patrik Macek / PIXSELL

Očekivao sam da ćemo se na ovim izborima naći samo mi kandidati koji su uistinu prikupili potpise, nas četiri - pet kandidata, ali HDZ je drugim kandidatima podijelio potpise. Što se dogodilo? Jednostavno zapakirate 1000 potpisa u jednu kuvertu, 100 potpisa u drugu



Predsjednički kandidat Mislav Kolakušić danas je na N1 televiziji teško optužio HDZ.


– Očekivanja su podijeljena. Očekivao sam da ćemo se na ovim izborima naći samo mi kandidati koji su uistinu prikupili potpise, nas četiri – pet kandidata, ali HDZ je drugim kandidatima podijelio potpise. Što se dogodilo? Jednostavno zapakirate 1000 potpisa u jednu kuvertu, 100 potpisa u drugu. To je sve jedna velika obmana… Mi znamo, imali smo štandove i znamo da na štandovima nikoga nije bilo. Znam da većina kandidata nije mogla prikupiti potpise ni na koji način – rekao je Kolakušić.


Rekao je da u kampanji sudjeluje točno onoliko koliko misli da treba, a misli da je radno mjesto predsjednika kao svako drugo radno mjesto u državnoj upravi.




– Suludo je govoriti o ideološkim stavovima – pobačaju, Jasenovcu. To nije vezano uz predsjednika Republike, on mora govoriti o programu, rekao je Kolakušić za N1.


Rekao je kako on ima oko 200 tisuća sigurnih glasača, “što je malo”. Ne dobije li 600 tisuća, tvrdi, neće ići na parlamentarne izbore, jer je to besmisleno.


Osim HDZ-a, optužio je i Darija Juričana.


– Više će doprinijeti ostanku na vlasti ova zafrkancija kandidata nego ovi koji će direktno glasati za HDZ. Ako gospodin Juričan odnese 2 posto, on će jednako tako biti zaslužan za pobjedu HDZ-a, dodao je.