Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
22. siječnja 2020.
Molitve za duše

Kardinal Bozanić: Blagdan Svih svetih i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti

Mirogoj / Snimio Marin Tironi/PIXSELL
Mirogoj / Snimio Marin Tironi/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 1. studeni 2019. u 18:03 2019-11-01T18:03:18+01:00

Kardinal Bozanić na blagdan Svih svetih služio je euharistiju u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a propovijedi pozvao je vjernike da na temelju Apostolskoga vjerovanja i njegovih načela svojim molitvama pomognu dušama u čistilištu

ZAGREB Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić istaknuo je u petak na blagdan Svih svetih, da taj blagdan i Dušni dan otvaraju put prema vječnosti, a u molitvi je pozvao neka vjernike na tom putu prati moćni zagovor Blažene Djevice Marije i bl. Alojzija Stepinca, svjedoka čiste savjesti kao i svih svetaca.

Kardinal Bozanić na blagdan Svih svetih služio je euharistiju u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a propovijedi pozvao je vjernike da na temelju Apostolskoga vjerovanja i njegovih načela svojim molitvama pomognu dušama u čistilištu.

Kardinal Josip Bozanić / Snimio Nenad REBERŠAK

Nemojmo zanemariti molitve za duše u čistilištu, naglasio je zagrebački nadbiskup, dodavši kako vjernici trebaju moliti posebno za one s kojima su bili bliski u zemaljskom životu.

»Neka ispovijest vjere i vaše molitve trajno prate iskreno predanje Bogu«, rekao je kardinal Bozanić.

Blagdan Svih svetih je dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života a nisu kanonizirani.

Crkvena liturgija ističe da u središtu svetkovine Svih svetih nije smrt, nego život. Bog poziva sve ljude svih naroda i svih vremena u vječno zajedništvo svoje ljubavi. Isus Krist je otkupitelj svih ljudi i Bog sve ljude poziva da budu sveti.

Svi sveti, Mirogoj / Foto Marin Tironi/PIXSELL

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.