Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Reakcija na slučaj Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća

Karamarko: Vlast štiti udbaške zločine

Foto Nenad Reberšak
Foto Nenad Reberšak
Autor:
Objavljeno: 11. siječanj 2014. u 16:08 2014-01-11T16:08:36+01:00

Toplo se nadam da će Vrhovni sud vratiti povjerenje u hrvatsko pravosuđe ali i u Hrvatsku kao vjerodostojnu državu. Jer ovo što oni rade da bi zaštitili udbaške i komunističke zločine doista je već perverzno, kazao je Karamarko danas u Splitu 

SPLIT Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko optužio je aktualnu vlast da štiti komunističke i udbaške zločine i njihove moguće počinitelje te izrazio nadu da će Vrhovni sud vratiti povjerenje u pravosuđe i u Hrvatsku kao vjerodostojnu državu.
 »Toplo se nadam da će Vrhovni sud vratiti povjerenje u hrvatsko pravosuđe ali i u Hrvatsku kao vjerodostojnu državu. Jer ovo što oni rade da bi zaštitili udbaške i komunističke zločine doista je već perverzno«, kazao je Karamarko danas u Splitu odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s nepravomoćnim presudama po kojima Josipa Perkovića treba, a Zdravka Mustaća ne treba izručiti Njemačkoj.
Ocijenio je kako je zbog ponašanja aktualne vlade Hrvatska izgubila vjerodostojnost u očima Europljana.

 Izručenje u Haag vrijedi samo za hrvatske branitelje a ne i za »udbaške potencijalne zločince«, koje treba izručiti Njemačkoj, rekao je.
 »Kad su bili u pitanju branitelji, ta ista gospoda – gospođa Pusić, Milanović, Josipovića itd. – svi su govorili 'neka dokažu svoju nevinost pred Haaškim sudom'. Hvala Bogu i dokazali su, ali u čemu je sad problem da se izruči ovu gospodu (Josipa Perkovića i Zdravka Mustaća)«, rekao je Karamarko u govoru na svečanoj sjednici u povodu 24. obljetnice osnutka splitskog HDZ-a.
 Karamarko je upitao zašto se štiti nekoga tko može biti da je počinio zločin nad hrvatskim čovjekom. »A šta je hrvatski čovjek-mrav, glista, crv da ga možeš zgaziti a da za to ne moraš odgovarati«, zapitao je Karamarko.
 Po Karamarkovom tumačenju aktualna vlast brani Perkovića i Mustaća jer će oni, kako se izrazio, »gore (u Njemačkoj) progovoriti tko im je izdavao zapovjedi«.
»Zapovjedi su stizale od Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske, a ovi su danas sljednik te iste partije, u tome je problem i mislim da su ovih dana sve maske pale«, poručio je Karamarko s govornice u Splitu.
 Odgovarajući na pitanja novinara uoči svečane sjednice, Karamarko je rekao kako je zamisao da on bude na čelu saborskog povjerenstva koje bi se bavilo slučajem Perković, odnosno ubojstvom Stjepana Đurekovića, »neozbiljan igrokaz gospodina Milanovića«.
 Nepotrebnim smatra osnivanje povjerenstva koje bi se bavilo slučajem Perković ili Đureković jer se oko toga angažiralo pravosuđe Njemačke, a ona je, kako je istaknuo je, jedan od najvećih saveznika Hrvatske i pomogla je njenom osamostaljenju i priznanju.
 »Da mi sada vodimo i radimo neki igrokaz i 'Muppet Show' u režiji Milanovića i njegovih kompanjona u Saboru, to ne dolazi u obzir, to nek se oni igraju u prostorijama SDP-a, a neće u Saboru«, poručio je Karamarko. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.