Bivši ministar

Jovanović: Dinamo Mamićima bio osobni bankomat kojim su financirali sebe, HDZ, ali i predsjednicu

P. N.

Željko Jovanović, Foto: I. TOMIĆ

Željko Jovanović, Foto: I. TOMIĆ

Svašta sam prošao zbog toga, ali danas svi vide da sam i u ovom slučaju, uostalom kao i kod svih drugih poteza u resoru obrazovanja, znanosti i sporta bio u pravu, kaže bivši ministar sporta



“Nakon današnje nepravomoćne presude udruženom pljačkaškom poduhvatu braće Mamić i Vrbanovića dopuštam si reći da je to potvrda koliko sam bio u pravu u svim izjavama o močvari koja je uništavala hrvatski nogomet, nogometaše i sve vrijedne sportske volontere i navijače”, objavio je bivši ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović. 


“Svašta sam prošao zbog toga, ali danas svi vide da sam i u ovom slučaju, uostalom kao i kod svih drugih poteza u resoru obrazovanja, znanosti i sporta bio u pravu.


Podsjećam i na razgovor u Jutarnjem iz 2015.: “Nažalost, možemo reći da kao što je država bila pojedinim strankama bankomat iz kojeg su uzimali novac za osobne i stranačke potrebe, ja bih se usudio reći da je izgleda, a to će istraga pokazati, kako se čini, Dinamo služio kao bankomat braći Mamić.




Najbolje to vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima, dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori”, dodao je Jovanović.


Petar Skansi i ja radeći, izmedju ostalog, izmjene Zakona o sportu, kao i Zakon o sportskoj inspekciji uvijek smo u središte naše pažnje stavljali sportaše i borili se da razno razni menadžeri tipa Mamić ne reketare sport i sportaše, ne pljačkaju sportske klubove i oštećuju državni proračun za svoje osobno bogaćenje Eto bili smo u pravu i zato sam danas ponosan! Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport”, kaže Jovanović.