Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Ugovor na neodređeno

Jakov Kitarović pronašao novi posao: Radit će kao savjetnik za korporativnu sigurnost u tvrtki AD Plastik

Snimio Ivica TOMIĆ / NL arhiva
Snimio Ivica TOMIĆ / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 23. veljača 2016. u 8:24 2016-02-23T08:24:00+01:00

Kako tportal doznaje, Jakov Kitarović primljen je na radno mjesto 'savjetnika za korporativnu sigurnost' i njegovo radno mjesto bit će u Zagrebu, gdje ova tvrtka ima jedinicu u kojoj radi otprilike polovica od ukupno 1.200 radnika u Hrvatskoj

Jakov Kitarović, suprug predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, nije dugo bio bez posla: nakon što mu je 15. veljače istekao šestomjesečni ugovor sa zagrebačkom tvrtkom Reversing Labs, jučer se (ponedjeljak, 22. veljače) zaposlio u tvrtki AD Plastik iz Solina.

Kako tportal doznaje, Jakov Kitarović primljen je na radno mjesto 'savjetnika za korporativnu sigurnost' i njegovo radno mjesto bit će u Zagrebu, gdje ova tvrtka ima jedinicu u kojoj radi otprilike polovica od ukupno 1.200 radnika u Hrvatskoj. Plaća nije poznata, no neće se ni moći skriti od javnosti budući da je predsjednica dužna objaviti taj podatak u svojoj imovinskoj kartici.

 
 Na prethodnom poslu u Reversing Labsu, tvrtki koja se bavi informatikom i izradom sigurnosnih softvera, zarađivao je nešto više od 14 tisuća kuna mjesečno - premda nikada nije do kraja razjašnjeno što je točno ondje radio.
 
 U AD Plastiku za tportal su potvrdili informaciju o angažiranju Jakova Kitarovića. Neslužbeno kažu da se otvorila potreba za savjetnikom za korporativnu sigurnost, a službeno otkrivaju da je ugovor s njim sklopljen na neodređeno vrijeme.
 
 Suprug predsjednice završio je zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva, na kojemu je 1998. magistrirao na temu 'Poboljšanje točnosti diferencijskog globalnog sustava satelitskog pozicioniranja'.

 Pored toga ima i diplomu Pomorskog fakulteta u Rijeci, gdje je u statusu mirujućeg profesora, no u medijskim istupima priznao je da je svoju karijeru podredio političkoj karijeri supruge Kolinde Grabar Kitarović i odgoju djece.
 
 AD Plastik tvrtka je nastala izdvajanjem iz nekadašnje splitske Jugoplastike i rijetki je segment nekadašnjeg giganta koji je opstao do današnjih dana. Godine 1996. preoblikovan je u dioničko društvo, pet godina kasnije privatiziran po modelu radničkog dioničarstva, a danas je najveći hrvatski proizvođač plastičnih dijelova za automobilsku industriju.

Osim 1.200 radnika, u Hrvatskoj zapošljava još tisuću u inozemstvu, između ostalog u Rusiji, a sto posto proizvodnje plasira u izvoz.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.