Prognoza

JOŠ NE TREBA ZABORAVITI KIŠOBRANE Evo kakvo nas vrijeme očekuje u idućih tjedan dana

P. N.

Ilustracija Ivica Tomić

Ilustracija Ivica Tomić

Idućih dana vrijeme bi se u većem dijelu Hrvatske trebalo proljepšati, ali meteorolozi i dalje predviđaju mogućnost grmljavinskih nevremena. No ne bi trebala biti onako razorna kao proteklih dana



DHMZ za danas u središnjoj Hrvatskoj najavljuje pretežno oblačno vrijeme, mjestimice s kišom. Prema večeri u zapadnim predjelima smanjenje naoblake. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše će oblaka biti na južnom dijelu gdje su lokalni pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji. Puhat će umjeren, na udare ponegdje jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu poslijepodne prolazno i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 19 i 23, na obali i otocima od 25 do 28 °C.


Bura još stvara velike probleme u prometu pa su tako samo za osobna vozila otvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, DC50 i DC27), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3), državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most. 


Idućih dana vrijeme bi se u većem dijelu Hrvatske trebalo proljepšati, ali meteorolozi i dalje predviđaju mogućnost grmljavinskih nevremena. No ne bi trebala biti onako razorna kao proteklih dana.




U središnjoj Hrvatskoj će za vikend biti promjenjivo i nestabilno s maksimalnim temperaturama do 26 stupnjeva. Od ponedjeljka bi trebalo biti sunčano, uz male šanse za oborine, a temperature će rasti do 28 “celzijevaca”.



Na riječkom području će također još samo danas biti promjenjivo, a od vikenda bi, kakosmatraju meteorolozi, trebao nastupiti period sunčanog i suhog vremena s temperaturama do 28. Prolazni poremećaj s pljuskovima najavljen je za četvrtak.



U Dalmaciji bi tijekom cijelog tjedna trebalo biti sunčano i stabilno, s pravim ljetnim temperaturama.



Najnestabilnije vrijeme očekuje područje Slavonije, gdje bi moglo kišiti svakog dana sve do srijede. No temperature će i dalje biti visoke – oko 30 stupnjeva.