Odgodite putovanje

JAK VJETAR PARALIZIRAO PROMET Bura će danas oslabiti, evo što nas očekuje idući tjedan

P. N.

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, orkanskog vjetra, snježne vijavice, snijega, HAK savjetuje vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto



Za područje Kvarnera i danas je na snazi crveni meteoalarm s upozorenjem na olujnu buru, čiji bi povremeni udari mogli dosezati i 130 kilometara na sat. No dobra vijest glasi da će bura tijekom dana oslabiti.


– U većini krajeva umjereno i pretežno oblačno. Povremeni snijeg uglavnom u Lici i Gorskom kotaru te na istoku Hrvatske, posebice u prvome dijelu dana. U Dalmaciji, većinom južnoj, kiša, a mjestimice je moguća i susnježica ili snijeg. U Istri te ponegdje u Hrvatskom primorju barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, krajem dana na krajnjem istoku jugozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice olujna bura s orkanskim udarima, poslijepodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura od 2 do 8, na Jadranu između 7 i 12 °C, stoji u današnjoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.


Sedmodnevna prognoza za Rijeku najavljuje sunčan vikend s temperaturama do 12 stupnjeva Celzijusa. Od utorka pak, slijedi, period malo promjenjivijeg vremena, uz mogućnost novih oborina. 





Slično će vrijeme biti i u Zagrebu, uz razliku da bi na kontinentu temperatura trebala biti koji stupnja viša nego na Jadranu.


HAK: Samo osobna vozila iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto


Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).


Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, orkanskog vjetra, snježne vijavice, snijega, HAK savjetuje vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Zbog popunjenosti odmorišta na autocesti A1, HAK moli vozače da ne kreću na put iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto do smirivanja vremenskih uvjeta.


Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:


autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,


autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice (obilazak je državnom cestom DC3),državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54),DC1 Ondić-Gračac-Knin, (zbog snježne vijavice),Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;Paški most;DC118 Vela Luka-Korčula na predjelu Dubovo (zbog snijega na kolniku, obilazak: Čara-Smokvica-Kaplja).

Samo za osobna vozila otvorene su:


autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica,Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodolski-Senj,DC27 Gračac-Zaton Obrovački,DC50 čvor Sveti Rok-Gračac.