Vremenska prognoza

Izgledi vremena: Povoljnije do sredine tjedna. Gospić jutros najhladniji u Hrvatskoj

Portal Novilist.hr

Foto Željko Petrak

Foto Željko Petrak



RIJEKA Nakon kišovite, na Jadranu i vjetrovite subote, tijekom koje je ponegdje palo više od 40 litara kiše po četvornome metru, a u gorju je bilo i snijega, ponegdje i snježnog pokrivača, na Zavižanu i 15 cm – nedjelja će za većinu biti znatno povoljnija, iako mjestimice uz poslijepodnevnu kišu, na Jadranu i još gdjegod jak vjetar s olujnim udarima, najavljuju Zoran Vakula i Dragoslav Dragojlović za HRT.


Od ponedjeljka do srijede uglavnom suho i barem djelomice sunčano. U četvrtak ponovno oblačnije uz mogućnost kiše, mjestimice i snijega, uz stvaranje snježnog pokrivača, i to ne samo u gorju. Od utorka noći i jutra hladna.


Na sjevernom Jadranu i u gorju ujutro i dio prijepodneva djelomice sunčano, zatim naoblačenje, mjestimice i kiša. Puhat će umjeren, povremeno i jak jugozapadni vjetar, uz mogućnost olujnih udara. Jutarnja temperatura zraka od -3 do -1, uz obalu između 4 i 9 °C, a najviša dnevna od 6 do 8 °C, na moru između 12 i 14 °C. 


Promjenjivo i hladnije




U unutrašnjosti od ponedjeljka do sredine tjedna djelomice sunčano i hladnije. U utorak slabih oborina, i to uglavnom snijega, može biti većinom na istoku i u gorju. U četvrtak prolazno naoblačenje s kišom i snijegom, a moguće je i stvaranje snježnog pokrivača, i to ne samo u gorju. Jutra će od utorka biti hladna, s negativnom temperaturom zraka.



Na Jadranu do sredine idućeg tjedna uglavnom suho, barem djelomice sunčano i malo hladnije. Malo kiše može pasti većinom prema otvorenom moru. U četvrtak prolazno jače naoblačenje, mjestimice s kišom. Vjetar većinom slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u srijedu u Dalmaciji prolazno jugo, a u četvrtak na sjevernom dijelu bura, najavljuju Vakula i Dragojlović za HRT.


Rimeteo: najhladniji Gospić


Nakon što nas je jučer ujutro i u prijepodnevnim satima, kišom i snijegom počastila brza hladna fronta, već oko podneva, a osobito poslijepodne vrijeme se smirilo i sa zapada je nastupilo djelomično razvedravanje uz buru. Jutros se ponovno budimo uz oblačno vrijeme na širem riječkom području, piše Rimeteo.


Tijekom noći u nizinama Like temperature zraka su se snizile ispod nule. Tako prema podacima DHMZ-a u 7 sati najhladniji grad u Hrvatskoj je Gospić s -5 °C. Slijedi ga Otočac s -2 °C.


U Gorskom kotaru jutarnje temperature zraka su u plusu, zbog južnog strujanja, pa tako Crni Lug mjeri 1 °C, Parg 2 °C, a Delnice 3 °C.


Uz obalu najtoplije je u Malom Lošinju s 10 °C, slijedi Rab s 9 °C, Rijeka i Senj 8 °C te Crikvenica i Krk 5 °C.


Snijega najviše ima na Zavižanu – 14 cm, slijede Delnice s 12 cm, Parg 9 cm, Gospić 3 cm te Otočac 1 cm, piše Rimeteo.