Marin Rončević

Iz SAD-a se javio otac male Mile: ‘Nalazi nisu sjajni, ali danas je dobar dan. Uskoro imamo transplantaciju’

P. N.

Problemi, osim nuspojava kemo, su i reakcija stanica donora na tijelo tzv. GVHD, infekcije u procesu oporavka..., ali mi se molimo i vjerujemo u najbolji ishod. Ima stvarno maksimalno podudarnog donora



Na Facebooku se danas iz SAD-a oglasio Marin Rončević, otac dvogodišnje djevojčice čija je priča prije par mjeseci ujedinila Hrvatsku i za čije je liječenje u dosad nezapamćenoj humanitarnoj akciji skupljeno četrdeset milijuna kuna.


Marin poručuje kako je Mila trenutno super, ali da svi koji su prošli slične situacije znaju za onu “danas je dobar dan” frazu.


– Mila je dobro, nema neke sjajne nalaze sto je i očekivano s obzirom na tretmane koje prolazi, ali tu smo svi skupa, u sobi, nije u bolnici, izlazi na zrak u setnje, igra se i gnjavi Pipu pa je sve odmah puno veselije. I glasnije. Nekad toliko glasno da se bojim da ce nas izbaciti iz smještaja. Valjda neće. Čekamo transplantaciju, ako dragi Bog da i sve bude po planu, zaprimit će nas 8. srpnja. Odradit ćemo ubitačnu kemo i onda 15.7. sam proces transx.




Problemi, osim nuspojava kemo, su i reakcija stanica donora na tijelo tzv. GVHD, infekcije u procesu oporavka…, ali mi se molimo i vjerujemo u najbolji ishod. Ima stvarno maksimalno podudarnog donora, a ovdje su u mogućnosti i laboratorijski alternirati pojedine gene donora koji bi bili upitni. Sve je to nedovoljna garancija da će sve proći savrseno pa ću opet riskirat da naljutim pojedince kad zamolim svih da se pomole za Milu i svu bolesnu dječicu i posalju ljubav, ali to je mala cijena za puno ljubavi, rekao je Marin Rončević.