Javna nabava za obnovu voznog parka

Ima se, vozi se: HEP kupuje 589 automobila za 103 milijuna kuna

Ladislav Tomičić

Automobili koji će ići na korištenje članovima Uprave spadaju u višu srednju klasu, jer smatramo da u ovakvim ekonomskim prilikama nemamo pravo nabavljati audije A6 i slične automobile, kažu u HEP-u



ZAGREB  Hrvatska elektroprivreda planira potrošiti do 103,3 milijuna kuna na kupnju 589 automobila više srednje klase, srednje klase, niže srednje klase te niske klase, a planirana je i kupnja određenog broja električnih vozila. Javna nabava za obnovu voznog parka je raspisana i jučer objavljena na stranicama Elektronskog oglasnika javne nabave.


Uprava HEP-a već se susrela i s potencijalnim partnerima, čime su, smatraju, u poduzeću demonstrirali transparentnost u velikom poslu nabavke automobila.


Posao obnove voznog parka Uprava HEP-a u medijima je već najavljivan, ali sudeći po objavljenom natječaju, od planiranog opsega posla se odustalo. U prvotnoj odluci Uprave poduzeća stajalo je da će HEP kupiti 1.540 novih vozila, od toga 740 osobnih i 800 radnih vozila. Procijenjena vrijednost nabave, prema toj odluci, trebala je biti oko 225 milijuna kuna.




Natječaj za teretna vozila bit će raspisan u iduća dva  tjedana, a u HEP-u planiraju kupiti 900 teretnih vozila, što će ih stajati oko 180 milijuna kuna.


– Automobili će se nabavljati u više grupa, a osigurali smo da barem pet-šest automobila zadovoljava kriterije za svaku grupu. Automobili koji će ići na korištenje članovima Uprave spadaju u višu srednju klasu, jer smatramo da u ovakvim ekonomskim prilikama nemamo pravo nabavljati audije A6 i slične automobile, rekao je Član Uprave tvrtke zadužen za financije Ivan Matasović


Nabavlja se šest automobila više srednje klase, 18 automobila srednje klase, 58 automobila niže srednje klase, 125 automobila niže srednje klase te 369 automobila niske klase. Također, nabavlja se i 13 osobnih električnih vozila.


VIŠE U TISKANOM IZDANJU NOVOG LISTA, U ČETVRTAK, 19. PROSINCA 2013.