Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
20. siječnja 2020.
Bizarno

INCIDENT U MORH-u Vojnim helikopterom krenuli u lov na vepra na Dinari, na kraju im presudila snimka

Ilustracija Vedran Karuza
Ilustracija Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2018. u 7:06 2018-11-23T07:06:32+01:00

MORH je o svemu dosad šutio, no potvrdili su da je nakon događaja Vojna policija provela kriminalističko istraživanje te je o istom izvijestila nadležno Općinsko državno odvjetništvo

Iz MORH-a stiže vijest o još jednom bizarnom incidentu: redoviti zadatak na koji je iz vojne baze u Divuljama poletjela posada helikoptera pretvorio se u - lov na vepra na Dinari.

Po neslužbenim informacijama koje je objavio Dnevnik.hr, incident se dogodio u ožujku, a ekipi iz helikoptera je presudilo što su se pritom i snimali. 

MORH je o svemu dosad šutio, no potvrdili su da je nakon događaja Vojna policija provela kriminalističko istraživanje te je o istom izvijestila nadležno Općinsko državno odvjetništvo, temeljem čega je podignuta optužnica. Navode da se nekolicina pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tom optužnicom sumnjiči za kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova iz čl. 204. st. 2 Kaznenog zakona.

Predmetni događaj dogodio se nakon planirane obuke prilikom povratka u vojarnu, u nenaseljenom planinskom dijelu. U helikopteru su se nalazila i dva pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH, no utvrđeno je kako oni nisu izravno sudjelovali u počinjenju kaznenog djela te protiv istih nadležno odvjetništvo nije podignulo optužnicu.

U MORH-u su za Dnevnik.hr rekli kako je u skladu sa Zakonom o službi u OSRH zbog počinjenja stegovnih prijestupa protiv sudionika pokrenuti i stegovni postupci pred Vojnostegovnim sudom.

Napominju i kako je riječ o izdvojenom slučaju nedopustivog ponašanja pojedinaca te se ne može govoriti o kolektivnoj odgovornosti pripadnika Hrvatske vojske. Naglašavaju da se u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama svaki stegovni prekršaj, bez iznimke, sankcionira u skladu sa zakonskom regulativom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.