Susret u Rapcu

Hrvatski ribari traže beneficirani staž, središnji ured za ribarstvo

Hina

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Hrvatski ribari traže osnivanje Središnjeg državnog ureda za ribarstvo, beneficirani radni staž za ribare nositelje ribarskog obrta, niži PDV na ribu i druge morske organizme, poručeno je sa 22. Susreta ribara održanog u Rapcu



ZAGREB Hrvatski ribari traže osnivanje Središnjeg državnog ureda za ribarstvo, beneficirani radni staž za ribare nositelje ribarskog obrta, niži PDV na ribu i druge morske organizme, poručeno je sa 22. Susreta ribara održanog u Rapcu.


Sa dvodnevnog okupljanja u Rapcu ribari su zatražili pojačani nadzor negospodarskog ribolova na moru, procjenu utjecaja predacije komarče na hrvatsko školjkarstvo, mjere za smanjenje šteta nastalih predacijom te stvaranje preduvjeta za koncesioniranje obale u svrhu operativnih potreba u školjkarstvu.


 Ustrajavaju da do konca ove godine Ministarstvo mora hitno izmjeni Pomorski zakonik i Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama u dijelu koji se odnosi na ribarstvo kao stratešku gospodarsku granu. Od tog ministarstva traže da pojača suradnju s Ministarstvom poljoprivrede u rješavanju ribarske problematike.




 Tradicionalni, 22. Susret ribara održan je u Rapcu 6. i 7. listopada u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK), domaćin ovogodišnjeg stručnog skupa o ribarstvu bila je Obrtnička komora Istarske županije, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, priopćeno je u subotu iz Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a.