SP u Rusiji

Hrvatska predsjednica posjetila ‘Vatrene’ u Moskvi: “Mi smo ponosni na naše nogometaše, vjerujem u pobjedu”

Hina

»Što god da se danas dogodilo – mi smo ponosni na naše 'Vatrene', ali vjerujem u pobjedu. Vjerujem da će sva Hrvatska navijati svim srcem. Mislim da će biti i potresa u Zagrebu, Splitu, Rijeci i drugim gradovima, kad navijači budu skakali, a posebno se veselimo i povratku«, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović



MOSKVA Hrvatska predsjednica Kolina Grabar-Kitarović doputovala je u Moskvu gdje će imati službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, nakon čega će na stadionu Lužnjiki gledati finale svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.


Hrvatska predsjednica je po dolasku u Moskvu posjetila hotel u kojem su odsjeli ‘Vatreni’ čestitavši im na dosadašnjem uspjehu, te poželjevši sreću u današnjem finalu.


Kolindu Grabar-Kitarović ispred hotela Swissotel Krasnye Holmy je dočekao izbornik hrvatske vrste Zlatko Dalić koji joj se zahvalio na podršci koju pruža reprezentaciji.




Finale će biti treća utakmica kojoj će prisustvovati Kolina Grabar-Kitarović na ovom prvenstvu. »Vatrene« je bodrila u Nižnjen Novgorodu na susretu osmine finala protiv Danske, te u Sočiju na četvrtfinalu protiv domaćina Rusije.


Na polufinalu u Moskvi nije bila, no tu je utakmicu s tribina stadiona Lužnjiki pratio hrvatski premijer Andrej Plenković koji je ovoga puta ostao u Hrvatskoj.


Iz Vlade su izvijestili kako je dogovoreno da na finale Svjetskog prvenstva u nogometu na kojem će se Hrvatska s Francuskom boriti za zlato, ide predsjednica RH Kolinda GRabar Kitarović dok će premijer Andrej Plenković utakmicu pratiti s navijačima u Hrvatskoj.


Predsjednica Republike Grabar-Kitarović u nedjelju ujutro, prije odlaska u Moskvu poručila je da vjeruje u pobjedu »Vatrenih« i da će cijela Hrvatska danas navijati svim srcem.


»Što god da se danas dogodilo – mi smo ponosni na naše ‘Vatrene’, ali vjerujem u pobjedu. Vjerujem da će sva Hrvatska navijati svim srcem. Mislim da će biti i potresa u Zagrebu, Splitu, Rijeci i drugim gradovima, kad navijači budu skakali, a posebno se veselimo i povratku«, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.


Grabar-Kitarović istaknula je da će danas u Moskvi imati službeni sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom će se, naravno, vidjeti na stadionu, ali vjerojatno i prije početka utakmice iako su, kaže, već dosta razgovarali u Bruxellesu.


»Dakle, idemo s vjerom u pobjedu, ali s nikakvim uvjerenjem da će biti lako. Neće biti lako. I zato, doista moramo svim srcem biti uz naše ‘Vatrene’«, poručila je hrvatska predsjednica.