Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Dobra vijest

HZZO nabavio 100 novih inzulinskih pumpi, viiše od pola ih je za djecu

Ilustracija: Foto: jwskks5786 from Pixabay
Ilustracija: Foto: jwskks5786 from Pixabay
Autor:
Objavljeno: 8. kolovoz 2019. u 11:46 2019-08-08T11:46:12+02:00

Medicinske prioritete za ugradnju inzulinskih pumpi za osigurane osobe iz cijele Hrvatske utvrđivat će, kao i prethodnih godina, Referentni centar Ministarstva zdravstva za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes i Referentni centar za šećernu bolest

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) osigurao je dodatna financijska sredstva, izvan mjesečnih proračuna bolnica, za financiranje i nabavu ukupno sto novih inzulinskih pumpi.

Postupkom javne nabave za osigurane osobe HZZO-a nabavljeno je 60 pumpi za djecu i 40 za odrasle, a određena količina inzulinskih pumpi je nove generacije.

Nabavu pumpi proveo je Klinički bolnički centar (KBC) Zagreb, te je u srijedu zvršena primopredaja pumpi u prostorijama KBC-a, izvijestio je HZZO.

Medicinske prioritete za ugradnju inzulinskih pumpi za osigurane osobe iz cijele Hrvatske utvrđivat će, kao i prethodnih godina, Referentni centar Ministarstva zdravstva za pedijatrijsku endokrinologiju i dijabetes (KBC Zagreb, Klinika za pedijatriju, Zavod za dječju endokrinologiju i dijabetes) i Referentni centar za šećernu bolest (KB Merkur, Klinika za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma "Vuk Vrhovac").

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu