Unutarstranački izbori

HDZ-ovi ministri vjerni šefu stranke: “On je najbolji kandidat”

Hina

Tomislav Medved / Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Tomislav Medved / Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL



Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved pozvao je u četrvrtak oponente sadašnjem predsjedniku HDZ-a, koji tvrde da stranka ne ide u dobrom smjeru, da se kandidiraju i predstave svoje programe, »a članstvo će kazati što misli o tome«.


»Uvijek smo spremni na unutarstranačke izbore«, kazao je Medved novinarima uoči sjednice Vlade na upit jesu li u HDZ-u spremni na to.


Komentirao je i oponente koji tvrde da HDZ ne ide u dobrom smjeru. »Potpuno je legitimno predstavljanje programa, vizija. Neka se jave, neka se kandidiraju na unutarstranačkim izborima, neka predstave svoje programe i članstvo stranke će kazati što o tome misli«, rekao je ministar.




Izrazio je i podršku predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, rekavši da su oni »tim koji pobjeđuje«. »Ova Vlada susrela se s mnogim izazovima, sa svim izazovima se uspješno nosila i tako će biti ubuduće«, kazao je Medved.


Aladrović: Svatko ima pravo na svoje mišljenje


Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je kako je smjer u kojem ide Vlada pozitivan te da će sukladno tome donijeti odluku kome će dati svoju podršku na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.


»Stranački izbori nisu još ni raspisani. Smjer u kojem Vlada ide je pozitivan smjer, i sukladno tome osobno ću donositi zaključke, ali pričekajmo da se izbori dogode«, kazao je Aladrović.


Dodao je kako nema potrebe toj temi pridavati preveliku važnost. »To je unutarstranačka tema koja se rješava unutar naše stranačke obitelji«, rekao je.


»Plenković me osobno imenovao u Vladu, dok radimo kvalitetan posao, postoji njegova podrška prema meni, i moja prema njemu«, poručio je Aladrović.


Izjave pojedinih članova HDZ-a o unutarstranačkim izborima nije htio komentirati.


»Svatko ima pravo na svoje mišljenje. HDZ je demokratska stranka i to će ovi izbori pokazati, ne sumnjam u pozitivan pomak nakon izbora«, ustvrdio je Aladrović.


Pavić: Plenković je najbolji kandidat


Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić istaknuo je kako je Andrej Plenković najbolji kandidat.


»Mogu istaknuti da je Andrej Plenković najbolji kandidat, da je moj kandidat, i da je trenutačno najbolje što HDZ, ali i Hrvatska može ponuditi. To smo vidjeli i na nedavnom sastanku s predsjednicom Komisije, to vidimo svaki dan, prema tome mislim da je Andrej Plenković najbolja opcija za Hrvatsku«, smatra Pavić.


Dodao je kako je siguran da Andrej Plenković može pobijediti.