Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Reakcija na kritike

HDZ: SDP-ov 'zakon' – socijalisti mogu u Sabor, ali pučani – ne!

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 24. listopad 2019. u 22:34 2019-10-24T22:34:03+02:00

'Peđa Grbin & Gordan Maras – koji licemjeri! Taj dvojac se nikad ne umori od podmetanja i laži. Tobože se ‘zgražaju’ jer će Predsjedništvo EPP-a, uz regularno plaćanje najma, održati sjednicu u Hrvatskom saboru – premda je to podržao i saborski potpredsjednik SDP-a Hajdaš Dončić!', stoji u HDZ-ovom statusu na Facebooku

ZAGREB Iz HDZ-a su u četvrtka reagirali na oštre kritike SDP-ovih zastupnika u Saboru zbog iznajmljivanja sabornice za potrebe skupa Europske pučke stranke čiji je HDZ član, a na Facebooku su SDP prozvali za licemjerje jer su 2011. u Saboru sastanke održavali i predstavnici europskih socijaldemokrata.

U objavi pod naslovom ‘SDP-ov ‘zakon’: Socijalisti mogu u Sabor, ali pučani – NE!’ HDZ je na svojoj Facebook stranici napisao:

»Peđa Grbin & Gordan Maras – koji licemjeri! Taj dvojac se nikad ne umori od podmetanja i laži. Tobože se ‘zgražaju’ jer će Predsjedništvo EPP-a, uz regularno plaćanje najma, održati sjednicu u Hrvatskom saboru – premda je to podržao i saborski potpredsjednik SDP-a Hajdaš Dončić! Nije im smetalo, međutim, kada je 19. travnja 2011. Martin Schulz iz njihove europarlamentarne grupe socijalista (S&D) nizao sastanke i presice u Saboru. Milanović ga je pritom najavljivao kao ‘istinskog europskog ljevičara’«, stoji u HDZ-ovu Facebook statusu.

Naveli su i poveznicu na SDP-ovu medijsku platformu sa snimkom Schulzove konferencije.

SDP-ov Peđa Grbin izjavio je danas u Saboru kako je očito da u Hrvatskoj sve ima cijenu, pa tako i Hrvatski sabor, odnosno sabornica.

»Mjesto u kojem bi se trebalo raspravljati i zakonima, Ustavu dobilo je svoju etiketu, barkod i cijenu, a sve u režiji HDZ-a«, ustvrdio je Grbin. Na opasku novinara da je za tu odluku na sjednici Predsjedništva Sabora glasao i potpredsjednik iz redova SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, Grbin je dodao kako je Hajdaš-Dončić podržao da se urede pravila, a što se tiče odluke o davanju sabornice EPP-u, kaže, nije baš siguran.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je ranije danas u Strasbourgu da u iznajmljivanju saborskih prostorija europskim pučanima ne vidi ništa sporno jer je to uobičajena europska praksa te da bi rado ugostio, ne samo EPP, već i druge europske klubove zastupnika u nacionalnom parlamentu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.