Kriza u SDP-u

HAJDAŠ DONČIĆ ‘Po prvi puta se zaista bojim za budućnost SDP-a’

P. N.

Kao da je svima lakše raditi destrukciju. Izbrisao sam Twitter, na Facebooku nisam ništa objavio od lokalnih izbora... Ne mogu brate mili to više slušati. Iskreno, ne mogu, zaključio je Hajdaš Dončić



SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić je jutros, komentirajući na N1 televiziji sukob koji potresa SDP, djelovao prilično ogorčeno na kolege koji dodatno potenciraju sukobe objavama na društvenim mrežama.


– Većina ovog su interne stvari, a one se rješavaju u kući. Ako se ne riješe u kući, onda nam nije neka svijetla budućnost. O internim stvarima moramo razgovarati u SDP-u. Klub i Predsjedništvo trebaju održati zajedničku sjednicu i da probleme koji postoje, to moram priznati, pokušamo riješiti kroz Statut i nova izborna pravila interno. Da se strasti smire. Ne bih htio da moj odnos prema SDP-u bude kao, nemojte me sad krivo shvatiti, moj odnos prema nogometnoj reprezentaciji: da gledam tekmu, a nemam osjećaj, rekao je Hajdaš Dončić, navodeći da su u korijenu sukoba narušeni međuljudski odnosi.


– Moramo naći rješenje da ne ispada da se cijelo vrijeme bavimo sami sa sobom. Nisu primjerena niti istrčavanja niti objave na Facebooku. Ljudi će se početi sprdati s nama. Legitimno je to prepucavanje, ali nije dobro i ne vodi ničemu. Prvi puta se stvarno bojim za budućnost SDP-a. Došao sam do trenutka da ne mogu zaspati, nego samo o tome razmišljam. To mi se nikad nije dogodio, dodao je bivši ministar, izražavajući bojazan da se SDP-u ne ponovi slučaj HSLS-a.




– Kao da je svima lakše raditi destrukciju. Izbrisao sam Twitter, na Facebooku nisam ništa objavio od lokalnih izbora… Ne mogu brate mili to više slušati. Iskreno, ne mogu, zaključio je Hajdaš Dončić.


On je prokomentirao i odlazak Zvonimira Mršića na mjesto suradnika Ante Ramljaka u Agrokoru.


– Imate seriju “Kuća karata”… To je izbor između politike i novca, Zvonko je izabrao novac, zaključio je.