Mostov zastupnik

Grmoja o Penkovićevom nasrtaju: ‘Svi su vidjeli što se krije iza fasade europejca’

P. N.

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



Mostov Nikola Grmoja danas je na N1 televiziji dodatlno progovorio o jučerašnjem cirkusu u Saboru, koji je kulminirao nasrtajem na njega premijera Andreja Plenkovića. 


– Ja mislim da uopće nisam prešao granicu. Postavio sam konkretna pitanja, nisam dobio odgovor. Optužio sam ministricu Pejčinović Burić da ne saziva Povjerenstvo koje treba pratiti provedbu mjerila iz poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima s EU. Time krši vladajuću odluku Vlade, a Srbija otvara nova poglavlja. Sasvim je logična kvalifikacija da ministrica radi u interesu srpske vlade. Premijer je pokazao da ima staklenu bradu, on je jučer doživio potpuni potop na aktualcu. Mislim da je dobro da je hrvatska javnost vidjela što se krije iza fasade europejca. Pokazao je pravo lice. Oporba je jučer pobijedila u raspravi i premijer Plenković je izgubio živce. Premijer je krenuo prema meni. Ja ne mogu tvrditi da bi on mene udario, ali bio je vidno nervozan. Govorio mi je ‘što si to rekao’. Kolega Bulj je prepriječio put, a kolega Beus me zamolio da se povučem da ne bi došlo do incidenta. Ja sam se onda maknuo, rekao je Grmoja za N1.


Prokomentirao je i ispad ministra Damira Krstičevića.




– Ja njega kao čovjeka koji je bio u ratu mogu razumjeti, da netko izgubi živce, ali ono mora biti svjestan da je ministira, mora podnijeti kritiku. Mora odgovarati zastupnicima i građanima, koliko god ga netko provocirao njegov je zadatak da to istpri. Maketu je dobio i premijer. Krstičević nije trebao uzeti maketu, trebao je pustiti Vidovića da je stavi na klupu i time bi sve završilo, zaključio je Grmoja.