Odgovor Boži Petrovu

Gradonačelnik Novog Marofa demantira da ima veću plaću od Bože Petrova

Hina

Novi Marof / NL arhiva

Novi Marof / NL arhiva

 »Što se mene osobno tiče sigurno sam jedan od gradonačelnika s najmanjom plaćom u Hrvatskoj«, rekao je Jenkač na konferenciji za novinare, koju je sazvao kako bi demantirao navode Petrova



NOVI MAROF Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač demantirao je u petak tvrdnje čelnika Mosta Bože Petrova da ima veću plaću od njegove kao gradonačelnika Metkovića te da grad ima dugove od 9 milijuna kuna.


 »Što se mene osobno tiče sigurno sam jedan od gradonačelnika s najmanjom plaćom u Hrvatskoj«, rekao je Jenkač na konferenciji za novinare, koju je sazvao kako bi demantirao navode Petrova u HTV-ovoj emisiji »Otvoreno« u kojoj je kazao kako gradonačelnik Novog Maroga ima plaću od 11,5 tisuća kuna, a da njegovi zamjenici »volontiraju« za naknadu od 4 tisuće kuna.


Petrov je na taj način uzvratio čelniku Reformista Radimiru Čačiću, koji ga je u izbornoj kampanji prozvao da metkovska gradska uprava košta 1,5 puta više od one Novog Marofa, iako su približno isto veliki gradovi.




 »Naš volonter zaista radi kao – volonter, a moja plaća je za razliku od plaće gradonačelnika Novog Marofa 9,5 tisuća kuna. Također, Metković funkcionira puno bolje od Grada Novog Marofa, čija je lokalna samouprava zadnje četiri godine završila u minusu od 9 milijuna kuna«, rekao je tada Petrov.


 Kako bi dokazao da je neistinito prikazao njegovu plaća, Jenkač je novinarima u petak pokazao isplatnu listu, na kojoj je vidljivo da mu je isplaćeno oko 9,5 tisuća kuna, a da mu je stvarna plaća 10,1 tisuća kuna. Naveo je i niz mjera štednje koje su u Novom Marofu provedene otkad je došao na vlast na prijevremenim izborima u ožujku ove godine.


 Napomenuo je kako su smanjene plaće zaposlenih u gradskoj upravi i ustanovama koje se financiraju iz proračuna, kao i naknade vijećnicima, što je sve zajedno, tvrdi, rezultiralo uštedama na godišnjoj razini od 680 tisuća kuna. Jenkač je rekao i da gradska uprava ima samo 13 zaposlenih, što je čini jednom od najmanjih u državi. Predstavio je podatke istraživanja »štedljivosti« gradova, prema kojima je Novi Marof u samom vrhu.


 »Gradska uprava troši na plaće oko 3,7 milijuna kuna. Đurđevac, koji je manji od Novog Marofa, troši oko 9 milijuna kuna, a Metković troši oko 8,8 milijuna kuna na plaće. Ti gradovi imaju i veći broj zaposlenika iako su iste veličine ili manji od Novog Marofa«, kazao je Jenkač.


 Petrovu i Čačiću poručio je kako ne želi ulaziti u njihove rasprave, apelirajući da ubuduće iznose točne podatke. Potvrdio je da od HTV-a traži objavu demantija navoda Bože Petrova.