Odluka

Grabar Kitarović kandidaturu objavljuje 8. rujna: Donosimo osnovne detalje kampanje

Hina

Foto Armin Durgut / PIXSELL

Foto Armin Durgut / PIXSELL



Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović službeno bi kandidaturu za drugi mandat na Pantovčaku mogla objaviti u nedjelju 8. rujna, na katolički blagdan Male Gospe, piše Jutarnji list u četvrtak.


Iako taj datum još nije potvrđen, to je najvjerojatniji dan kada će i službeno najaviti da kreće u izbornu trku za Pantovčak nakon što je kandidaturu najavila u intervjuu radikalno desnom Hrvatskom tjedniku. Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a raspravljalo se o izbornom stožeru za predsjedničke izbore na čijem je čelu osječko-baranjski župan i predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić. Njemu će, piše Jutarnji list, glavni zadatak biti mobilizirati HDZ-ovo biračko tijelo u Slavoniji da glas da Grabar-Kitarović a ne Miroslavu Škori koji u tom dijelu Hrvatske, prema posljednjim anketama, osvaja 30 posto glasova.


»U stožeru ćemo imati uzak tim, maksimalno desetak ljudi. Glasnogovornik kampanje bit će Zoltan Kabok, u timu će biti Ivo ivančić, direktor sveučilišta Vern, kojeg je u stožer preporučio sam predsjednik stranke Andrej Plenković. Osobe koje će nam raditi PR i društvene mreže angažirat ćemo na tržištu, to nam neće voditi stranački ljudi«, kaže izvor iz HDZ-a za Jutarnji list. U stožeru neće biti ljudi iz predsjedničina Ureda jer su aktivni dužnosnici. Sugovornik dodaje da u stožeru neće biti zvučnih imena.




»Sigurno ćemo se osloniti na jake stranačke ljude na terenu, koji neće biti u stožeru, ali će igrati jako važnu ulogu u našoj kampanji«.


Umirovljeni general bojnik Miljenko Filipović, predsjednik zajednice branitelja »Gojko Šušak«, bit će veza između branitelja i stožera predsjednice.


»Za odnose s konzervativnijim dijelom biskupa i kardinalom zadužen je Željko Reiner. Naš izvor kaže da u kampanji jako računaju i na Plenkovićevog oponenta u stranci, Davora Stiera. S njima su već odrađeni razgovori i obećali su punu potporu«, piše dnevnik.Nekadašnji glavni operativac kampanje, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić neće imati aktivnu ulogu a u HDZ-u ne očekuju da će odmagati, piše Jutarnji list u četvrtak.