Završena redovita sjednica

Glavni odbor: SDP Očekuje pobjedu na predsjedničkim i parlamentarnim izbroima

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

Bernardić je naveo kako nas Vlada uvjerava da su nenormalne stvari normalne te dodao da SDP formira antikorupcijski savez i radi na prijedlozima koji se tiču reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije. Veliki dio današnje rasprave vodio se upravo oko točke koja se odnosila na SDP-ov antikorupcijski set mjera



ZAGREB U poslijepodnevnim satima završila je redovita sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske. Na samom početku nazočnim članovima obratio se predsjednik stranke Davor Bernardić koji je fokus stavio na problematiku vezanu za hrvatsko pravosuđe i prisutnu korupciju.


Naveo je kako nas Vlada uvjerava da su nenormalne stvari normalne te dodao da SDP formira antikorupcijski savez i radi na prijedlozima koji se tiču reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije. Veliki dio današnje rasprave vodio se upravo oko točke koja se odnosila na SDP-ov antikorupcijski set mjera.


SDP želi učinkovitije pravosuđe i organiziranije sudove te da je pravo jednako za sve. Neki od prijedloga su da se omogući sustavna kontrola imovine sudaca i članova njihovih obitelji, izmjena načina izbora Državnog sudbenog vijeća, povećavanje odgovornosti sudaca za nezakonito suđenje itd.




Važne teme bile su i predsjednički, ali i parlamentarni izbori. SDP je organizacijski i programski spreman za pobjedu na nadolazećim izborima. Jedina je politička snaga koja ima kapacitet za to. Programski savjeti svakodnevno rade na rješenjima i prijedlozima u svojim područjima, formiraju se izborni timovi, koordinacija na terenu je funkcionalna. SDP je spreman na izbore u svakom trenutku.


Također, usvojena je Odluka Predsjedništva SDP-a kojom se stavlja izvan snage odluka Glavnog odbora koja se odnosi na oduzimanje članskih prava i prava na obnašanje dužnosti na lokalnoj i regionalnoj razini članovima Peđi Grbinu, Siniši Hajdaš Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću.Pored toga, vraćaju im se članska prava i prava obnašanja dužnosti na lokalnoj i regionalnoj razini.