Nogometno-generalski susret

GENERALI U POSJETI VATRENIMA: Dalić: Hvala vam! Da nije bilo vas, ničega ne bi bilo

Hina

foto: HNS

foto: HNS

"Mi smo devedesetih godina igrali za Hrvatsku, a vojnici su se organizirali i davali svoje živote, te bez njih nikada ne bi bilo uspjeha u Francuskoj i Rusiji."



ZAGREB – Predstavnici Hrvatskog generalskog zbora posjetili su hrvatsku nogometnu reprezentaciju u zagrebačkom hotelu Westin te joj čestitali na osvajanju svjetskog srebra, objavljeno je u ponedjeljak na internetskom portalu HNS-a.


Na dan okupljanja “vatrenih” za utakmice Lige nacija protiv Španjolske i Engleske, Hrvatski generalski zbor uručio je plakete izborniku Zlatku Daliću, hrvatskim reprezentativcima te Hrvatskom nogometnom savezu predvođenom predsjednikom Davorom Šukerom, čestitavši im prije svega na velikom uspjehu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.


“Mi smo devedesetih godina igrali za Hrvatsku, a vojnici su se organizirali i davali svoje živote, te bez njih nikada ne bi bilo uspjeha u Francuskoj i Rusiji. Naša je dužnost pomagati vam kada god to bude potrebno. Hvala vam na ovim počastima, a vidjeli ste na Svjetskom prvenstvu kako je cijeli svijet navijao za Hrvatsku. Uvijek ćemo biti s vama”, rekao je Šuker, pozvavši članove Hrvatskog generalskog zbora na utakmicu Lige nacija sa Španjolskom u četvrtak na Maksimiru.




“Hvala vam što ste nas posjetili, to nam je na čast i ponos, i hvala na svemu što ste učinili za hrvatsku državu. Da nije bilo vas i vaše vojske, ne bi bilo ničega što smo mi ostvarili. Mi smo napravili mnogo i moramo biti ponosni što svi žele biti s nama. Sjajno je što je mala Hrvatska napravila nešto ovako neočekivano i hvala igračima koji su pokazali karakter isto kao i hrvatski vojnici kada je to najviše trebalo”, dodao je Dalić.



Hrvatski generalski zbor predstavljali su njegov predsjednik general zbora Pavao Miljavac, potpredsjednici general zbora Josip Lucić i general bojnik Ljubo Ćesić, glavni tajnik general bojnik Marinko Krešić, te članovi Upravnog odbora general pukovnik Krešimir Ćosić, general pukovnik Mladen Kruljac, general pukovnik Mate Ostović, general bojnik Josip Stojković, brigadni general Zvonko Peternel, brigadni general Kornelije Bekić i brigadir Ivan Bobetko, pukovnik Rudolf Klicper iz operativnih poslova, poslovni tajnik satnik Siniša Mihović i članovi brigadni general Rajko Dumančić i brigadir Ante Vučić.


“Kad smo vas gledali kako pobjeđujete na Svjetskom prvenstvu, kako se borite jedni za druge, mi smo se identificirali s vama. Naša je vojska rasla iz dana u dan slično poput vaše reprezentacije u Rusiji i bilo nam je drago što ste promovirali Hrvatsku. Nitko je nije mogao tako predstaviti cijelom svijetu kao što ste vi učinili. Željeli smo vam zahvaliti i ostaviti vam ove prigodne darove za uspomenu”, poručio je general zbora Miljavac.