DHMZ i AccuWeather

EVO KAKVO VRIJEME NAS OČEKUJE ZA BOŽIĆ Blagdani će biti topli, a onda slijedi vrijeme kiša i snijega

P. N.

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

U Rijeci bi petak, subota, nedjelja i ponedjeljak trebali biti djelomično sunčani, s oblačnim razdobljima, uz maksimalne dnevne temperature do devet stupnjeva Celzijevih. Drugog dana od Božića, prognoziraju na AccuWeatheru, trebalo bi početi razdoblje s padalinama, koje će, pokaže li se prognoza točnom, potrajati dva do tri dana.



Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je za danas pretežito sunčano vrijeme na Jadranu, odnosno promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima u unutrašnjosti Hrvatske. Meteorološki servis AccuWeather, pak za riječko područje najavljuje promjenjivo oblačno vrijeme, “sa suncem i oblacima”, uz maksimalnu dnevnu temperaturu od osam stupnjeva Celzijevih.


– Noći i ujutro moguće su mjestimično slabe oborine, koja se mogu smrzavati u dodiru s hladnim tlom, posebice u istočnoj Hrvatskoj. Vjetar na kopnu slab, u istočnoj Hrvatskoj umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren sjeverni vjetar i bura, mjestimice s jakim i olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1 na kopnu te od 1 do 5 °C na Jadranu. Najviša dnevna od 4 do 8, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 9 do 14 °C, stoji u prognozi DHMZ-a.


Za predstojeće, blagdanske dane Hidrometeorološki zavod najavaljuje pretežno sunčano te postupno sve toplije vrijeme na Jadranu, dok u istočnim i središnjim područjima, prognoziraju stručnjaci DHMZ-a, “mjestimice može pasti malo snijega, a u subotu i kiša, koja se može smrzavati na hladnom tlu”.




– U subotu će prolazno zapuhati umjeren sjeverac, a u nedjelju će okrenuti na jugozapadnjak. Na Jadranu će mjestimice puhati umjerena bura i sjeverni vjetar, u subotu će prolazno ojačati, a u nedjelju okrenuti na sjeverozapadnjak, stoji u prognozi DHZM-a za narednih nekoliko dana.


U Rijeci bi, pak, opet prema prognozi AccuWeathera, petak, subota, nedjelja i ponedjeljak trebali biti djelomično sunčani, s oblačnim razdobljima, uz maksimalne dnevne temperature do devet stupnjeva Celzijevih. Drugog dana od Božića, prognoziraju na AccuWeatheru, trebalo bi početi razdoblje s padalinama, koje će, pokaže li se prognoza točnom, potrajati dva do tri dana.