Poduzetnik opasan u prometu

DUŽAN KAO GRČKA Vjerovnicima Horvatinčićeve tvrtke sa 66 milijuna kuna duga isplaćeno samo 570.000 kuna

Hina

U dosadašnjim dražbama za nekretnine Dorfa d.o.o, koje se u zemljišnim knjigama vode kao više desetaka oranica površine od četiri do 2400 četvornih metara, najveći je interes pokazao grad Sveta Nedelja kojem je u svibnju prošle godine bilo dosuđeno tridesetak oranica u ukupnoj vrijednosti 10,4 milijuna kuna.



ZAGREB – Stečajna upraviteljica tvrtke poduzetnika Tomislava Horvatinčića, Dorf d.o.o, podnijela je izvješće o tijeku dvoipolgodišnjeg stečajnog postupka te tvrtke s više od 66 milijuna kuna nagomilanog duga u kojem se navodi da je od prodaje zemljišta te tvrtke uprihođeno nešto više od 760.000 kuna te da je razlučnim vjerovnicima dosad isplaćeno oko 570.000 kuna.


Izvješće stečajne upraviteljica uslijedilo je nakon održane petnaeste javne dražbe za imovinu i zemljište propale Horvatinčićeve tvtke u Strmcu pokraj i unutar naselja Hoto vila.


U dosadašnjim dražbama za nekretnine Dorfa d.o.o, koje se u zemljišnim knjigama vode kao više desetaka oranica površine od četiri do 2400 četvornih metara, najveći je interes pokazao grad Sveta Nedelja kojem je u svibnju prošle godine bilo dosuđeno tridesetak oranica u ukupnoj vrijednosti 10,4 milijuna kuna. No, budući da nakon toga Sveta Nedelja u zakonskom roku nije uplatila cijeli iznos, preuzela je samo dio nekretnina u vrijednosti od nešto više od 480.000 kuna da bi naknadno u studenome svetonedeljska vlast pokazala interes za još dvije nekretnine vrijedne nešto manje od 700.000 kuna.




Zanimljivo je istaknuti i da je u procesu namirenja vjerovnika održano više javnih dražbi za uredski namještaj, vrijednu informatičku opremu i alat propale Horvatinčićeve tvrtke, uključivši i čekiće, odvijače, bušilice, brusilice i setova kliješta ukupne početne procijenjene vrijednosti od gotovo 38.000 kuna. Te su pokretnine bile prodane tek nakon devetog javnog prikupljanja ponuda za ponuđenih 3120 kuna uvećanih za porez na dodanu vrijednost. Kako se ističe u izvješću stečajne upraviteljice, trenutačno je na žiro računu te Horvatinčićeve tvrtke 123.475 kuna.


Tvrtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač te graditeljske tvrtke navodi se Tomo Horvatinčić. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. je sudskim rješenjem postavljena stečajna upraviteljiteljica. Ukupni iznos priznatih tražbina vjerovnika višeg isplatnog reda te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajne upraviteljice, iznosi 66,44 milijuna kuna.