Ministrica znanosti

DIVJAK ZGROŽENJA VRŠNJAČKIM NASILJEM ‘Moramo svi zajedno uložiti napore da se ovakve stvari spriječe’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Dodala je kako je njezino ministarstvo zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi



Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izrazila je u petak zabrinutost zbog vršnjačkog nasilja u školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču gdje je pretučeni 12-godišnji učenik nakon napada vjerojatno doživio epileptični napad, zbog čega je istaknula potrebu da se kroz projekte i programe snažnije upozori na takve pojave.


U osnovnoj školi na Braču prije nekoliko dana su dvojica učenika pretukla svog 12-godišnjeg školskog kolegu, koji je nakon primljenih udaraca pao na pod te počeo izbacivati pjenu na usta i tresti se.


»Zabrinuta sam zbog vršnjačkog nasilja u našim školama, čiji je posljednji primjer na otoku Braču. Moramo svi zajedno, od roditelja preko škola do institucija, uložiti dodatne napore da kroz nove projekte i programe snažnije adresiramo tu temu u društvu, a posebno u školama«, poručila je ministrica Divjak u priopćenju.




Dodala je kako je njezino ministarstvo zatražilo očitovanje od škole kako bi dobilo punu informaciju, a spreman je i krizni tim za psihološko savjetovanje koji u svakom trenutku može biti na raspolaganju školi, ako ga škola i zatraži.


»U ovom konkretnom slučaju posebno je važno uključivanje roditelja u rješavanje problema i savjetovanje«, zaključila je ministrica Divjak.