Saborsko aktualno prijepodne

DARKO HORVAT Nisam rekao da imamo strateškog partnera za brodogradilišta

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

Nikad nisam rekao da imamo strateškog partnera, govorio sam da imamo potencijalne partnere s kojima razgovaramo, odgovorio je ministar Demetliki koji ga je pitao »zašto je lagao« kad je spominjao strateškog partnera, zašto je tražio od lokalne samouprave da krši zakon i isplati plaće radnicima Uljanika



ZAGREB Ministar gospodarstva Darko Horvat odbacio je u srijedu na saborskom aktualnom prijepodnevu prozivke IDS-ova zastupnika Tulia Demetlike kako je lagao kad je govorio da ima strateškog partnera za hrvatska brodogradilišta, te poručio da je govorio o potencijalnim partnerima s kojima se razgovara.


Nikad nisam rekao da imamo strateškog partnera, govorio sam da imamo potencijalne partnere s kojima razgovaramo, odgovorio je ministar Demetliki koji ga je pitao »zašto je lagao« kad je spominjao strateškog partnera, zašto je tražio od lokalne samouprave da krši zakon i isplati plaće radnicima Uljanika.


Recite, imate li ili ne strateškog partnera za Uljanik? – tražio je Demetlika, upozoravajući kako se nastavlja neizvjesnost za brodogradilišta Uljanik i 3. maj, koje je u manje od godinu dana napustilo više od 1.300 radnika.




Ministar uzvraća kako bi se, kad bi se zaokružilo što je Vlada dala kao pomoć radnicima škverova u Rijeci i Puli u 2018. došlo gotovo do milijardu kuna. Objasnite vi meni gdje je tu bila lokalna politika, svjesni činjenice da je ona kreirala menadžement u 3. maju i Uljaniku, uzvratio je ministar zastupniku.


Nezadovoljan što nije dobio jasan stav Vlade o opstanku brodogradnje, Demetlika ustrajava da Vlada jedina ima mogućnost učiniti nešto, a da ministar unatoč tome ustrajno proziva gradove Pulu i Rijeku, Primorsko-goransku županiju.