HSLS zabrinut

DARINKO KOSOR Ako Bandić uđe u Vladu, HSLS napušta koaliciju

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

'Kada bi sada dopustili da se Vlada mijenja temeljem političke korupcije, to više ne bi bio naš dogovor. I dalje vjerujem da se to neće dogoditi, prije svega da Andrej Plenković to neće napraviti zbog sebe. Ako bi se to slučajno dogodilo, mi više nećemo biti dio vladajuće koalicije', izjavio je novinarima predsjednik HSLS-a Kosor.



ZAGREB Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je u ponedjeljak, odgovarajući na upite novinara u Saboru, da će HSLS napustiti vladajuću koaliciju ako Milan Bandić uđe u Vladu.


Saborski klub Milana Bandića u posljednjih je nekoliko dana narastao na deset članova, a, prema medijskim nagađanjima, očekuje se i daljni rast, iako je na početku ovoga saziva Bandićeva izborna lista osvojila samo jedan mandat.


Snažan rast broja zastupnika koji su se priključili saborskom Klubu Bandićeve stranke, potaknuo je medijske napise da bi Bandić ‘mogao zatražiti i ulazak u Vladu’ s obzirom na to da sada kontrolira dvostruko više zastupnika od HDZ-ova strateškog partnera u vladajućoj koaliciji, HNS-a.




»Za razliku od drugih koalicijskih partnera, HSLS je HDZ-ov partner od prije izbora kada sam s Plenkovićem radio tu koaliciju za koju nitko tada nije vjerovao da će pobijediti na izborima. Tada smo se dogovorili da ćemo raditi poštenu Hrvatsku. Kada bi sada dopustili da se Vlada mijenja temeljem političke korupcije, to više ne bi bio naš dogovor. I dalje vjerujem da se to neće dogoditi, prije svega da Andrej Plenković to neće napraviti zbog sebe. Ako bi se to slučajno dogodilo, mi više nećemo biti dio vladajuće koalicije«, izjavio je novinarima predsjednik HSLS-a Kosor.