Obilježavanje praznika

DAN NEOVISNOSTI Državna izaslanstva položila vijence na Mirogoju

Hina

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Vijence su položili premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić. Predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović, premijer i predsjednik Sabora nazočili su misi za Domovinu u crkvi sv. Marka



ZAGREB Uz Dan neovisnosti Republike Hrvatske, visoka državna izaslanstva položila su vijence na Gradskom groblju Mirogoj – i to ispred središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i ispred zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.


Vijence su položili premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te izaslanica predsjednice Republike Anamarija Kirinić.


Snimio Davor Kovačević


Snimio Davor Kovačević





U izaslanstvu su bili i brojni ministri: ministar obrane Damir Krstičević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica demografije, obitelji, socijalne politike i mladih Vesna Bedeković, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i drugi. Počast su došli odati i potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i drugi.


Nakon toga, predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović, premijer i predsjednik Sabora nazočili su misi za Domovinu u crkvi sv. Marka.


Na Trgu svetog Marka u Zagrebu u 12 sati održat će se prigodni program i ceremonija Velika smjena straže Počasno-zaštitne bojne, čime će se ujedno obilježiti i završetak nastupa u ovogodišnjoj sezoni. U okviru svečanog programa na Markovu trgu, u glazbenom dijelu programa nastupit će Orkestar Oružanih snaga RH i drugi.